RECEPTY > ZVĚŘINA

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
RAGÚ ZE ZVĚŘINY (14) 22.10.2017, 12:28
Bažantí směs (3) 7.1.2017, 18:40
Svíčková ze srnčího (1) 20.8.2016, 10:35
Pečený divočák +++ (3) 5.4.2016, 14:44
Luxusní zvěřinový gulášek (29) 22.12.2014, 13:26
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 17.11. 21:54 | všechny 3308
Celkem: 95 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>

ZVĚŘINA

Srnčí guláš z pomalého hrnce, který není třeba ani zahušťovat !!!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Srnčí maso na guláš nakrájené na větší kostky, 2-3 cibule krájené na hrubší kousky, 3 stroužky česneku, slanina - uzený špek, loupaná rajčata v plechovce, sádlo, sůl, pepř, sladká a pálivá paprika, vývar. Divoké koření: 6 nových koření, 3 bobkové listy, 5 jalovců, 10 kuliček černého pepře.

POSTUP PŘÍPRAVY

Do odnímatelné nádoby pomalého hrnce (popřípadě do jiného hrnce) dáme sádlo a necháme zahřát (na sporáku). Pak do něj dáme na kostičky nakrájený špek a cibuli a až začne sklovatět, přidáme i jemně nasekaný česnek. Pomaličku restujeme na mírném plameni a až začne cibulka lehce zlátnout, přihodíme maso, které rozvrstvíme pěkně po dně hrnce, aby se jednotlivé kousky hezky zapekly. Pak je jeden po druhém otočíme, aby se zapekly i z druhé strany. V tuto chvíli přidáme divoké koření (já ho zavírám do takového toho kulatého kovového čajítka). Zapečené maso osolíme, opepříme a opaprikujeme sladkou i pálivou paprikou dle chuti, jen chviličku orestujeme, aby paprika nezhořkla a vyklopíme do hrnce plechovku rajčat. Promícháme, opět necháme zavařit a pak už jen zalijeme vývarem (odhadem tak půl litru, možná trošku více, abychom měli přiměřený dostatek šťávy). Necháme přejít varem a nádobu přemístíme do základny pomalého hrnce a od této doby už necháme pomalý hrnec pracovat samostatně. Já jsem ho nastavila na 4,5 hodiny na stupeň II.

Asi v polovině vaření jsem to byla zkontrolovat. Promíchala, lehce ochutnala šťávu, zda je dost slaná, nádobu zakryla a nechala vařit dál. Po uplynutí nastaveného času se už vůně linula celým bytem, maso bylo krásně měkké a šťáva přiměřeně hustá. Bez použití mouky či jiných zahušťovadel, byla hustota skvělá (viz foto) !!!

Nakonec jsem jen lehce přisypala trošku cukru na zjemnění (cca 1 PL). Promíchat, chviličku nechat provařit a pak už jen vyjmout čajítko s kořením, ochutnat, zda je vše akorát :) a můžeme podávat. Zrovna mám teď na zahrádce čerstvou majoránku, tak jsem lístečky natrhala k doladění chuti i do guláše.

U nás byl s chlebem, ale samozřejmě, že vhodnou přílohou jsou houskové nebo karlovarské knedlíky ... a samozřejmě nezbytná cibule nahoru.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Iva R. (avynka) ID 8231 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZVĚŘINA

Svíčková ze srnčího



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Olej,cibule, mrkev, petržel, bobkový list, nové koření, pepř celý, sůl, srnčí maso, já měla hřbet, půl kelímku smetany.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli zpěníme na oleji dozlatova, pak dáme maso, opečeme ze všech stran, osolíme, zasypeme zeleninou, přidáme koření, zalijeme vodou a vaříme do změknutí masa. Maso dáme na talíř, vyndáme koření, zeleninu rozmixujeme, přilijeme půl kelímku smetany a je hotovo. Maso jsem obrala a dala zpět do omáčky po větších kusech, tím že to byl hřbet, tak nešlo nakrájet na plátky. Dala jsem hodně zeleniny, abych nemusela zahušťovat moukou. Podáváme s knedlíkem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Lucie V. (Zmolda) ID 187052 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 20.8.2016, 10:35 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZVĚŘINA

Daňčí kýta na víně



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vykostěná kýta z mladého daňka (cca 2+ kg po vykoštění), špek uzený za studena (kološvárská slanina), červené víno (Frankovka, Mordý portugal), tymián, rozmarýn, jalovec, černý pepř, sůl, kořenová zelenina, bobkový list, ostružinový džem, brambory, červená cibule, máslo (olej).

POSTUP PŘÍPRAVY

Kýtu vykostíme. Nahrubo rozrtíme cca 10 - 12 kuliček jalovce a stejné množství černého pepře a vložíme do hrnce spolu s 2 - 3 snítkami rozmarýnu a kytkou tymiánu. 500 ml červeného vína (nejraději používám frankovku nebo portugal z Dolních Kounic - ing. Musil, nebo tatáž vína v jakostní katergorii ze Znovínu) svaříme s kořením a bylinkami, necháme vychladnout. Mezi tím bohatě prošpikujeme kýtu cca 200 g špeku, který jsme nakrájeli na klínky. Špikovnanou kýtu vložíme do vhodné nádoby, zalejeme vínem s kořením a uložíme na dva dni do chladu. Kosti z kýty (ideálně i holeň s lýtkovou svalovinou) vložíme spolu s kořenovou zeleninou, bobkovým listem, několika kuličkami jalovce a pepře do tlakového hrnce,zalijeme vodou, lehce posolíme a vaříme cca 3 hodiny na mírném plameni. Můžeme přidat i hovězí kosti či žebro. Čistý vývar uschováme. Za dva dni vyjmeme maso, osušíme a osolíme, kuchyňským provázkem svážame "do balíku" aby se vytvořil ptavidelný kompaktní válec. Maso zprudna osmahme na malém množství tuku aby se zatáhlo, vložíme do pekáče a položíme na něj kousek másla (cca 50 g). Troubu vyhřejeme na 120stC, do vyhřáté trouby vložíme zakrytý prkáč a pečeme cca 2 hodiny. Poté zvýšíme teplotu na 150stC a pečeme další hodinu. Maso 2 - 3x obrátíme. Mezi tím omyjeme brambory v množství dle počtu osob, nakrájíme na větší kusy a krátce povaříme v osolené vodě. Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na 1/4. Na plech položíme pečící papír, vsypeme brambory, zakápneme odpovídajícím množstvím oleje. Zvýšíme teplotu na 180stC se zapnutým prouděním vzduchu, odkryjeme maso a za občasného polévání výpekem pečeme cca další hodinu. Když maso začne "dostávat barvu", vložíme do horní části trouby pekáč s bramborami. Jakmile se začnou barvit, přidáme cibuli a dále pečeme až začně mírně karamelizovat. Maso po upečení vyjmeme a uchováme v teple, výpek slejeme do rendlíku, dle potřeby dolejeme vývarem a postupně redukujeme varem. Po zakoncentrování výpeku přidáme ostružinový džem dle chuti (1 - 3 polévkové lžíce), po provaření odstavíme a vmícháme cca 100 g čestvého másla, dochutíme solí. Z masa ostraníme provázek a krájíme příčně na plátky. Podáváme přelité omáčkou s bramborami a cibulí. Zapíjíme podobným vínem, v jakém maso odpočívalo. V ideálním případě frankovka ve vyšším přívlastku, merlot, Chianti či jiné Tokánské, Jižní Rhona, Shiraz z Nového světa. Tak dobré víno jak jen si můžete dovolit. Dětem černorybízovou šťávu/džus.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Tomáš F. (mefistoteles) ID 573644 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZVĚŘINA

Pečené srnčí na zelenině



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Srnčí/já měla hřbet/, zeleninu pod svíčkovou, koření na divočinu, česnek, cibule.

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso osolit, posypat kořením, dát do pekáčku. Zasypat cibulí, česnekem a zeleninou, podlít vodou a píct na 150 stupňů až je maso měkké, já pekla skoro 3h. Maso je takové sušší, nebylo by špatné třeba se zelím, ale i takto s bramborem bylo dobré.Výpek jsem rozmixovala ponorným mixérem a dávala k masu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Lucie V. (Zmolda) ID 187052 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZVĚŘINA

Srnčí guláš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cibule, olej, koření na guláš, sůl, srnčí/já měla maso ze zadní nohy/, na zahuštění mouka+voda, česnek, majoránka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji osmažíme cibuli do zlatova, spíš tmavší, dáme maso na kostky, posypeme kořením, osolíme, chvíli mícháme až se maso zatáhne, dala jsem půlku namačkaného česneku. Zalijeme teplou vodou a vaříme, já dělala 3h v tlakáči. Až je maso měkké, tak zahustíme pokud je třeba, povaříme, dáme česnek a trochu majoránky. Podávat s knedlou a cibulí.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Lucie V. (Zmolda) ID 187052 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZVĚŘINA

Králík se špenátem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 mrkve, konzerva 2 menší petržele, 4 králičí stehna, sůl, mletý černý pepř, 2 lžíce oleje, 1 lžíce hořčice, 200 ml suchého bílého vína, 
2 bobkové listy, svazek čerstvého tymiánu\r\nŠpenát: 1 menší cibule, 2-3 stroužky česneku, 400 g mražených špenátových listů, 1 lžíce oleje

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Všechnu čerstvou zeleninu očistíme.\r\n2. Králičí stehna očistíme a špičkou ostrého nože do nich uděláme zářezy, do nichž pak zasuneme klínky mrkve a plátky česneku. Maso osolíme a opepříme.\r\n3. V kastrolu rozehřejeme olej a špikovaná stehna v něm opečeme, poté vyndáme na talíř. Do hrnce nasypeme zbylou pokrájenou zeleninu a orestujeme ji. Přidáme hořčici, víno a bobkové listy. Hrnec přiklopíme a králíka zvolna dusíme doměkka. Dle potřeby ho podléváme vodou. Ke konci přidáme lístečky tymiánu. Zeleninu ve šťávě můžeme ponechat vcelku, nebo rozmixovat.\r\n4. Špenát: Cibuli i česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Špenát vložíme do sítka a propláchneme teplou vodou. Vymačkáme z něj přebytečnou tekutinu a překrájíme ho. V kastrůlku na rozehřátém oleji opečeme cibuli s česnekem. Přidáme špenát, asi 5 minut ho podusíme a nakonec dochutíme solí a pepřem. Podáváme ho k připraveným stehnům.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Kristýna S. (BIGSTAR) ID 65477 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZVĚŘINA

Skopové výpečky a špenát a bramborový knedlík



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

0,8 skopového kousek uzeného bůčku nebo slaniny 3 kusy velké cibule 9 stroužků česneku 9 bobkových listů 15 kuliček nového koření tymián sůl pepř ocet

POSTUP PŘÍPRAVY

Do pekáče si nakrájíme cibuli. Přidáme na větší kousky nakrájený uzený bůček nebo slaninu.
Skopové maso osolíme a opepříme a dáme na cibuli do hrnce. Přidáme nové koření, bobkový list, tymián a na plátky nakrájený česnek. Zalijeme trochou vody a kapkou octa. Přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby na 200°C asi 1,5 hodiny péct. Občas podlijeme. Pak ještě 30 minut dopékáme odklopené. Podle potřeby můžeme ještě podlévat.
Příloha bramborový knedlík a špenát :) DOBROU CHUŤ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marcela H. (marcela488) ID 244237 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 3.9.2014, 16:51 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZVĚŘINA

Kančí hřbet se švestkovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kančí hřbet (kotleta) švestková povidla 250g ,máslo 80g, mouka hl., sůl, pepř, kousek celé skořice, půl kávové lžičky ml. zázvoru, kousek citronové kůry, červené víno suché, polévkovou lžíci rumu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso upečeme do mněka zvlášť (je-li starší uděláme je v tlakovém hrnci)

Omáčka- z másla a mouky uděláme jíšku, rozředíme vínem a vymícháme do hladka.
Přidáme povidla, pepř ,sůl podle chuti, citronovou kůru,skořici , zázvor,(máme-li sušené švestky tak můžeme taky přidat) a povaříme.
Omáčka by měla být hodně hustá. Nakonec vyndáme citr. kůru a skořici a vmícháme rum, zakápneme trochou citronové šťávy.

Podávamé s opečeným bramborem.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Dáša K. (Dáša59) ID 41508 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 11.11.2013, 14:24 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZVĚŘINA

Jelen:-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

plátky asi 3cm široké, sůl, koření na steak, olivový oleje, červené víno, balsamiko. čerstvé bylinky - tymián, rozmarýn

POSTUP PŘÍPRAVY

plátky asi 3cm široké, nasolit, okořenit kořením na steak, naložit do směsi: 3 díly olivového oleje, 1 díl červeného vína, 1 díl balsamika. čerstvé bylinky - tymián, rozmarýn - nasekat a vmíchat do nálevu. naložit plátky - stačí přes noc, ale den - dva jsou ideální. upravovat zprudka, aby se maso zatáhlo, celkově asi 15 minut. dobrou chuť

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Irena V. (Vodousi) ID 40270 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZVĚŘINA

Králík na švestkové omáčce



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

králík mrkev, celer, petržel, cibule celý pepř, nové koření, bobkový list sušené švestky 2 lžíce rajského protlaku 3 lžíce povidel 5 lžic perníku 1 citron 1 lžíce cukru olej, špek sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Porce králíka prošpikujeme slaninou, osolíme a na oleji opečeme. Vyndáme a ve výpeku opečeme slaninu a kořenovou zeleninu. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a nahrubo nakrájenou cibuli. Opékáme dočervena, poté přisypeme cukr, sušené švestky, rajský protlak a šťávu z citronu. Zalijeme vodou, maso vrátíme zpět a dusíme v troubě při 200 °C asi 60 minut.

Poté maso vyndáme, přidáme povidla, nastrouhaný perník,
provaříme a propasírujeme.

Do omáčky vrátíme maso a necháme 10 minut jemně povařit. Podáváme s kapustičkou a bramborovými koulemi.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Barbora V. (Lovečanda) ID 450470 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 11.5.2014, 10:30 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 95 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Kontakt | Facebook