
![]() |
končící aukce | ![]() ![]() |
novinky na Mimishopu | ![]() ![]() |
návod na inzerci | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmínky inzerce | ![]() ![]() |
možnosti reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
INZERÁTY | TESTOVÁNÍ | SOUTĚŽE | HODNOCENÍ | KOMENTÁŘE | DISKUSE | FOTKY | MAGAZÍN | BLOGY | NÁVODY | BYDLENÍ | PORADNA | RECEPTY | VTÍPKY | ![]() |
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY Srnčí kýta na zelenině (3) 22.9.2019, 12:40 RAGÚ ZE ZVĚŘINY (14) 22.10.2017, 12:28 Bažantí směs (3) 7.1.2017, 18:40 Svíčková ze srnčího (1) 20.8.2016, 10:35 Pečený divočák +++ (3) 5.4.2016, 14:44 Daňčí medailonky s brusinkovou omáčkou (5) 5.1.2016, 2:23 Luxusní zvěřinový gulášek (29) 22.12.2014, 13:26 Skopové výpečky a špenát a bramborový knedlík (1) 3.9.2014, 16:51 Kančí guláš - můj první zvěřinový a výborný!:) (7) 15.8.2014, 14:48 báječný srnčí gulášek s brusinkami (5) 13.8.2014, 13:21 |
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkem: 92 (zobrazuje se 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >> |
ZVĚŘINA |
![]() Srnčí guláš z pomalého hrnce, který není třeba ani zahušťovat !!!POTŘEBNÉ PŘÍSADY Srnčí maso na guláš nakrájené na větší kostky, 2-3 cibule krájené na hrubší kousky, 3 stroužky česneku, slanina - uzený špek, loupaná rajčata v plechovce, sádlo, sůl, pepř, sladká a pálivá paprika, vývar. Divoké koření: 6 nových koření, 3 bobkové listy, 5 jalovců, 10 kuliček černého pepře. POSTUP PŘÍPRAVY Do odnímatelné nádoby pomalého hrnce (popřípadě do jiného hrnce) dáme sádlo a necháme zahřát (na sporáku). Pak do něj dáme na kostičky nakrájený špek a cibuli a až začne sklovatět, přidáme i jemně nasekaný česnek. Pomaličku restujeme na mírném plameni a až začne cibulka lehce zlátnout, přihodíme maso, které rozvrstvíme pěkně po dně hrnce, aby se jednotlivé kousky hezky zapekly. Pak je jeden po druhém otočíme, aby se zapekly i z druhé strany. V tuto chvíli přidáme divoké koření (já ho zavírám do takového toho kulatého kovového čajítka). Zapečené maso osolíme, opepříme a opaprikujeme sladkou i pálivou paprikou dle chuti, jen chviličku orestujeme, aby paprika nezhořkla a vyklopíme do hrnce plechovku rajčat. Promícháme, opět necháme zavařit a pak už jen zalijeme vývarem (odhadem tak půl litru, možná trošku více, abychom měli přiměřený dostatek šťávy). Necháme přejít varem a nádobu přemístíme do základny pomalého hrnce a od této doby už necháme pomalý hrnec pracovat samostatně. Já jsem ho nastavila na 4,5 hodiny na stupeň II. Asi v polovině vaření jsem to byla zkontrolovat. Promíchala, lehce ochutnala šťávu, zda je dost slaná, nádobu zakryla a nechala vařit dál. Po uplynutí nastaveného času se už vůně linula celým bytem, maso bylo krásně měkké a šťáva přiměřeně hustá. Bez použití mouky či jiných zahušťovadel, byla hustota skvělá (viz foto) !!! Nakonec jsem jen lehce přisypala trošku cukru na zjemnění (cca 1 PL). Promíchat, chviličku nechat provařit a pak už jen vyjmout čajítko s kořením, ochutnat, zda je vše akorát :) a můžeme podávat. Zrovna mám teď na zahrádce čerstvou majoránku, tak jsem lístečky natrhala k doladění chuti i do guláše. U nás byl s chlebem, ale samozřejmě, že vhodnou přílohou jsou houskové nebo karlovarské knedlíky ... a samozřejmě nezbytná cibule nahoru. Zobraz více ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník) Iva R. (avynka) ID 8231 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
ZVĚŘINA |
![]() Svíčková ze srnčíhoPOTŘEBNÉ PŘÍSADY Olej,cibule, mrkev, petržel, bobkový list, nové koření, pepř celý, sůl, srnčí maso, já měla hřbet, půl kelímku smetany. POSTUP PŘÍPRAVY Cibuli zpěníme na oleji dozlatova, pak dáme maso, opečeme ze všech stran, osolíme, zasypeme zeleninou, přidáme koření, zalijeme vodou a vaříme do změknutí masa. Maso dáme na talíř, vyndáme koření, zeleninu rozmixujeme, přilijeme půl kelímku smetany a je hotovo. Maso jsem obrala a dala zpět do omáčky po větších kusech, tím že to byl hřbet, tak nešlo nakrájet na plátky. Dala jsem hodně zeleniny, abych nemusela zahušťovat moukou. Podáváme s knedlíkem. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník) Lucie V. (Zmolda) ID 187052 | další recepty KOMENTÁŘE (1) poslední: 20.8.2016, 10:35 | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
ZVĚŘINA |
Daňčí kýta na víněPOTŘEBNÉ PŘÍSADY Vykostěná kýta z mladého daňka (cca 2+ kg po vykoštění), špek uzený za studena (kološvárská slanina), červené víno (Frankovka, Mordý portugal), tymián, rozmarýn, jalovec, černý pepř, sůl, kořenová zelenina, bobkový list, ostružinový džem, brambory, červená cibule, máslo (olej). POSTUP PŘÍPRAVY Kýtu vykostíme. Nahrubo rozrtíme cca 10 - 12 kuliček jalovce a stejné množství černého pepře a vložíme do hrnce spolu s 2 - 3 snítkami rozmarýnu a kytkou tymiánu. 500 ml červeného vína (nejraději používám frankovku nebo portugal z Dolních Kounic - ing. Musil, nebo tatáž vína v jakostní katergorii ze Znovínu) svaříme s kořením a bylinkami, necháme vychladnout. Mezi tím bohatě prošpikujeme kýtu cca 200 g špeku, který jsme nakrájeli na klínky. Špikovnanou kýtu vložíme do vhodné nádoby, zalejeme vínem s kořením a uložíme na dva dni do chladu. Kosti z kýty (ideálně i holeň s lýtkovou svalovinou) vložíme spolu s kořenovou zeleninou, bobkovým listem, několika kuličkami jalovce a pepře do tlakového hrnce,zalijeme vodou, lehce posolíme a vaříme cca 3 hodiny na mírném plameni. Můžeme přidat i hovězí kosti či žebro. Čistý vývar uschováme. Za dva dni vyjmeme maso, osušíme a osolíme, kuchyňským provázkem svážame "do balíku" aby se vytvořil ptavidelný kompaktní válec. Maso zprudna osmahme na malém množství tuku aby se zatáhlo, vložíme do pekáče a položíme na něj kousek másla (cca 50 g). Troubu vyhřejeme na 120stC, do vyhřáté trouby vložíme zakrytý prkáč a pečeme cca 2 hodiny. Poté zvýšíme teplotu na 150stC a pečeme další hodinu. Maso 2 - 3x obrátíme. Mezi tím omyjeme brambory v množství dle počtu osob, nakrájíme na větší kusy a krátce povaříme v osolené vodě. Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na 1/4. Na plech položíme pečící papír, vsypeme brambory, zakápneme odpovídajícím množstvím oleje. Zvýšíme teplotu na 180stC se zapnutým prouděním vzduchu, odkryjeme maso a za občasného polévání výpekem pečeme cca další hodinu. Když maso začne "dostávat barvu", vložíme do horní části trouby pekáč s bramborami. Jakmile se začnou barvit, přidáme cibuli a dále pečeme až začně mírně karamelizovat. Maso po upečení vyjmeme a uchováme v teple, výpek slejeme do rendlíku, dle potřeby dolejeme vývarem a postupně redukujeme varem. Po zakoncentrování výpeku přidáme ostružinový džem dle chuti (1 - 3 polévkové lžíce), po provaření odstavíme a vmícháme cca 100 g čestvého másla, dochutíme solí. Z masa ostraníme provázek a krájíme příčně na plátky. Podáváme přelité omáčkou s bramborami a cibulí. Zapíjíme podobným vínem, v jakém maso odpočívalo. V ideálním případě frankovka ve vyšším přívlastku, merlot, Chianti či jiné Tokánské, Jižní Rhona, Shiraz z Nového světa. Tak dobré víno jak jen si můžete dovolit. Dětem černorybízovou šťávu/džus. ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Tomáš F. (mefistoteles) ID 573644 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
ZVĚŘINA |
![]() Pečené srnčí na zeleniněPOTŘEBNÉ PŘÍSADY Srnčí/já měla hřbet/, zeleninu pod svíčkovou, koření na divočinu, česnek, cibule. POSTUP PŘÍPRAVY Maso osolit, posypat kořením, dát do pekáčku. Zasypat cibulí, česnekem a zeleninou, podlít vodou a píct na 150 stupňů až je maso měkké, já pekla skoro 3h. Maso je takové sušší, nebylo by špatné třeba se zelím, ale i takto s bramborem bylo dobré.Výpek jsem rozmixovala ponorným mixérem a dávala k masu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Lucie V. (Zmolda) ID 187052 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
ZVĚŘINA |
![]() Srnčí gulášPOTŘEBNÉ PŘÍSADY Cibule, olej, koření na guláš, sůl, srnčí/já měla maso ze zadní nohy/, na zahuštění mouka+voda, česnek, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY Na oleji osmažíme cibuli do zlatova, spíš tmavší, dáme maso na kostky, posypeme kořením, osolíme, chvíli mícháme až se maso zatáhne, dala jsem půlku namačkaného česneku. Zalijeme teplou vodou a vaříme, já dělala 3h v tlakáči. Až je maso měkké, tak zahustíme pokud je třeba, povaříme, dáme česnek a trochu majoránky. Podávat s knedlou a cibulí. ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Lucie V. (Zmolda) ID 187052 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
ZVĚŘINA |
![]() Králík se špenátemPOTŘEBNÉ PŘÍSADY 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 mrkve, konzerva 2 menší petržele, 4 králičí stehna, sůl, mletý černý pepř, 2 lžíce oleje, 1 lžíce hořčice, 200 ml suchého bílého vína, 2 bobkové listy, svazek čerstvého tymiánu\r\nŠpenát: 1 menší cibule, 2-3 stroužky česneku, 400 g mražených špenátových listů, 1 lžíce oleje POSTUP PŘÍPRAVY 1. Všechnu čerstvou zeleninu očistíme.\r\n2. Králičí stehna očistíme a špičkou ostrého nože do nich uděláme zářezy, do nichž pak zasuneme klínky mrkve a plátky česneku. Maso osolíme a opepříme.\r\n3. V kastrolu rozehřejeme olej a špikovaná stehna v něm opečeme, poté vyndáme na talíř. Do hrnce nasypeme zbylou pokrájenou zeleninu a orestujeme ji. Přidáme hořčici, víno a bobkové listy. Hrnec přiklopíme a králíka zvolna dusíme doměkka. Dle potřeby ho podléváme vodou. Ke konci přidáme lístečky tymiánu. Zeleninu ve šťávě můžeme ponechat vcelku, nebo rozmixovat.\r\n4. Špenát: Cibuli i česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Špenát vložíme do sítka a propláchneme teplou vodou. Vymačkáme z něj přebytečnou tekutinu a překrájíme ho. V kastrůlku na rozehřátém oleji opečeme cibuli s česnekem. Přidáme špenát, asi 5 minut ho podusíme a nakonec dochutíme solí a pepřem. Podáváme ho k připraveným stehnům. ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník) Kristýna S. (BIGSTAR) ID 65477 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
ZVĚŘINA |
![]() Skopové výpečky a špenát a bramborový knedlíkPOTŘEBNÉ PŘÍSADY 0,8 skopového kousek uzeného bůčku nebo slaniny 3 kusy velké cibule 9 stroužků česneku 9 bobkových listů 15 kuliček nového koření tymián sůl pepř ocet POSTUP PŘÍPRAVY Do pekáče si nakrájíme cibuli. Přidáme na větší kousky nakrájený uzený bůček nebo slaninu. Skopové maso osolíme a opepříme a dáme na cibuli do hrnce. Přidáme nové koření, bobkový list, tymián a na plátky nakrájený česnek. Zalijeme trochou vody a kapkou octa. Přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby na 200°C asi 1,5 hodiny péct. Občas podlijeme. Pak ještě 30 minut dopékáme odklopené. Podle potřeby můžeme ještě podlévat. Příloha bramborový knedlík a špenát :) DOBROU CHUŤ ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Marcela H. (marcela488) ID 244237 | další recepty KOMENTÁŘE (1) poslední: 3.9.2014, 16:51 | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
ZVĚŘINA |
![]() Kančí hřbet se švestkovou omáčkouPOTŘEBNÉ PŘÍSADY Kančí hřbet (kotleta) švestková povidla 250g ,máslo 80g, mouka hl., sůl, pepř, kousek celé skořice, půl kávové lžičky ml. zázvoru, kousek citronové kůry, červené víno suché, polévkovou lžíci rumu. POSTUP PŘÍPRAVY Maso upečeme do mněka zvlášť (je-li starší uděláme je v tlakovém hrnci) Omáčka- z másla a mouky uděláme jíšku, rozředíme vínem a vymícháme do hladka. Přidáme povidla, pepř ,sůl podle chuti, citronovou kůru,skořici , zázvor,(máme-li sušené švestky tak můžeme taky přidat) a povaříme. Omáčka by měla být hodně hustá. Nakonec vyndáme citr. kůru a skořici a vmícháme rum, zakápneme trochou citronové šťávy. Podávamé s opečeným bramborem. Zobraz více ... ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 8 návštěvníků) Dáša K. (Dáša59) ID 41508 | další recepty KOMENTÁŘE (3) poslední: 11.11.2013, 14:24 | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
ZVĚŘINA |
Jelen:-)POTŘEBNÉ PŘÍSADY plátky asi 3cm široké, sůl, koření na steak, olivový oleje, červené víno, balsamiko. čerstvé bylinky - tymián, rozmarýn POSTUP PŘÍPRAVY plátky asi 3cm široké, nasolit, okořenit kořením na steak, naložit do směsi: 3 díly olivového oleje, 1 díl červeného vína, 1 díl balsamika. čerstvé bylinky - tymián, rozmarýn - nasekat a vmíchat do nálevu. naložit plátky - stačí přes noc, ale den - dva jsou ideální. upravovat zprudka, aby se maso zatáhlo, celkově asi 15 minut. dobrou chuť ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník) Irena V. (Vodousi) ID 40270 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
ZVĚŘINA |
Králík na švestkové omáčcePOTŘEBNÉ PŘÍSADY králík mrkev, celer, petržel, cibule celý pepř, nové koření, bobkový list sušené švestky 2 lžíce rajského protlaku 3 lžíce povidel 5 lžic perníku 1 citron 1 lžíce cukru olej, špek sůl POSTUP PŘÍPRAVY Porce králíka prošpikujeme slaninou, osolíme a na oleji opečeme. Vyndáme a ve výpeku opečeme slaninu a kořenovou zeleninu. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a nahrubo nakrájenou cibuli. Opékáme dočervena, poté přisypeme cukr, sušené švestky, rajský protlak a šťávu z citronu. Zalijeme vodou, maso vrátíme zpět a dusíme v troubě při 200 °C asi 60 minut. Poté maso vyndáme, přidáme povidla, nastrouhaný perník, provaříme a propasírujeme. Do omáčky vrátíme maso a necháme 10 minut jemně povařit. Podáváme s kapustičkou a bramborovými koulemi. ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci) Barbora V. (Lovečanda) ID 450470 | další recepty KOMENTÁŘE (1) poslední: 11.5.2014, 10:30 | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
Celkem: 92 (zobrazuje se 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >> |