Luxusní čokoládové trojhránky
Potřebné ingredience
2 hrnky polohr. mouky, 1 hrnek cukru krupice, 4 vejce, 1/2 pr. do peč., 1 hrnek mléka, 3/4 hrnku oleje, 2 lžíce kakaa Krém: 2 tvarohy (500g), 250g másla, 1 vanilkový pudink (Olé, na vaření za studena), 4 lžíce ml. cukru Čokoládová poleva: 2 čokolády na vaření, 100 ml smetany, 50g másla (popř. ztužený tuk např. Omega)
Postup přípravy
Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C.
Žloutky ušleháme s cukrem. Bílky ušleháme do husté pěny.
Smícháme sypké ingredience.
Do ušlehaných žloutků přidáme olej, mléko,…
Letní koláč s ovocem
Potřebné ingredience
plech na pečení (30 x 40 cm) 6 vajec, 180 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru, nastrouhaná kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu, 150 ml oleje, 200 g hladké mouky, 1 balíček Pudingu s vanilkovou příchutí, špetka soli Na náplň: 1000 g kefíru, 150 g moučkového cukru, nastrouhaná kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu, šťáva z 1 citrónu, 250 ml smetany ke šlehání, 2 balíčky Želatinového ztužovače, 200 ml vlažné vody, 1 kg ovoce podle vlastního výběru, nakrájeného na kousky Na obložení: 200 g ovoce podle vlastního výběru
Postup přípravy
1. Na těsto ušleháme vejce, cukr a vanilínový cukr elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny (asi 7 minut). Zlehka vmícháme citrónovou kůru a olej. Mouku smícháme s…
Řezy s vaječným likérem
Potřebné ingredience
Piškot: 5 vajec, 3 lžíce moučka cukr, 2 lžíce oleje, 2-3 lžíce horké vody, 5 lžic polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, ½ prášku do pečiva, marmeláda na potření Krém: 750 ml mléka, 3 vanilkové pudinky(nejraději používám od Dr.Oetkera-je hustý), 200ml vaječného koňaku, 250g másla, 3 lžíce moučka cukr Pařížská šlehačka:2 rostlinné šlehačky Cremefine (na šlehání!,existuje ještě na vaření), 1 lžíce cukru, 2 lžíce kakaa
Postup přípravy
Žloutky vyšlehat s cukrem, přidat horkou vodu, olej, promíchat, lehce vmíchat ušlehaný sníh z bílků a nakonec a přes sítko mouku, kakao a prášek do pečiva.
Piškot upečeme na…
Borůvkové řezy
Potřebné ingredience
Na plech o rozměrech 15 x 20 cm : 4 vejce, 80 g cukru krupice, 80 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 30 g kakaa, 4 lžíce oleje, 200 ml borůvkového kompotu, 250 g měkkého tvarohu, 150 g zakysané smetany, želatinový ztužovač, 300 ml hotové vyšlehané pařížské šlehačky
Postup přípravy
Bílky vyšlehejte se špetkou soli a postupně do nich vařečkou přimíchávejte žloutky, cukr, kakao, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Hladké těsto nalijte na plech vyložený…
Jahodové řezy se šlehačkou a čokoládou
Potřebné ingredience
Korpus: 6 vajec, 120 g cukru moučka, 130 g polohrubé mouky, 2 PL oleje Krém: 400 g mixovaných jahod, 120 g cukru moučka, 250 g tvarohu ve vaničce (20%), 400 g zakysané smetany, 6 želatinových plátků Dále: 1 Rama cremefine ke šlehání, čokoláda
Postup přípravy
Korpus:
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme olej a mouku. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm (ne pečící papír kvůli pozdější náplni) a…
Osvěžující rybízové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 200 g moučkového cukru, 5 PL horké vody, 5 PL oleje Rybízová náplň: 350 g červeného rybízu (může být i mražený), 100 g cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, 200 ml vody Smetanový krém: 400 g zakysané smetany, 250 g tvarohu ve vaničce, 200 ml smetany ke šlehání, 5 PL moučkového cukru, 4 želatinové plátky
Postup přípravy
Odsypeme trochu cukru do bílků a vyšleháme pevný sníh. Vyšleháme žloutky s cukrem a vodou, přidáváme olej, mouku s práškem a nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto natřeme na…
Kiwi řezy s krémem stracciatella
Potřebné ingredience
Na jeden korpus - vše 3x: 3 vejce, 90g krupicového cukru, 2PL kakaa + do 90g pol.mouku, 1PL oleje Kiwi náplň: 9-10 velkých kiwi, 250ml vody, 4PL Gustinu (jemného kukuřičného škrobu), 50g cukru (dle chuti) Krém: 500g smetanového jogurtu, 500ml smetany (min.30%), 1 želatinový ztužovač, 100ml vlažné vody, 100g hořké čokolády
Postup přípravy
Postup:
Na váhu dáme 2 lžíce kakaa a dovážíme do 90g mouku a prosijeme. Bílky vyšleháme s cukrem. Za stálého míchání přidáme žloutky, po kapkách přidáme lžíci oleje. Závěrem…
Kinder mléčný řez
Potřebné ingredience
7 vajec, 10 lžic cukru, 10 lžic polohrubé mouky, 5 lžic kakaa, 2 lžíce oleje, 1/2 prášku do pečiva nádivka: 500 g měkkého tvarohu, 125 g másla, 4-5 lžic tekutého medu Čokoládová poleva papír na pečení
Postup přípravy
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny.
Přidáme olej, kakao, vmícháme mouku a prášek do pečiva.
Připravíme si dva plechy, které vyložíme pečícím papírem.
Na každý nalijeme a…
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
Potřebné ingredience
2 hrníčky polohrubé mouky ( objem hrnku 250 ml ), 3/4 hrníčku krupicového cukru, 1 kypřící prášek do pečení, 1/2 lžičky jedlé sody, 2 lžíce kvalitního kakaa, 2 hrsti jader vlašských ořechů, 1/2 hrníčku oleje, 3 vejce, 2 lžíce rumu, 2 vrchovaté hrníčky nahrubo strouhaných jablek ( asi 7 menších ) Na polevu: 100g hořké čokolády, 50 g másla
Postup přípravy
Všechny sypké suroviny nasypeme do větší mísy, ořechy můžeme pomlet nebo nahrubo nasekat. Vše důkladně lžící promícháme. Přidáme zbytek surovin, jablka zbavíme slupky a…
Řezy s čokojogurtovým krémem, hroznovým vínem a…
Potřebné ingredience
korpus: 6 vajec, 6 pl krupicového cukru, 3 pl hladké mouky, 2 pl polohrubé mouky, 1 pl gustinu, 1 pl oleje, 1 pl kakaa, půl prášku do pečiva, špetka soli krém: 2 ks smetanového jogurtu MAX á 500 gr, 1 ks šlehačka 33%, 200 ml vlažné vody, 2 ks želatinový ztužovač Dr. Oetker, 100 gr jahodová čokoláda, nebo bílá, 300 gr hroznové víno prořezané na ploviny, 100 gr ostružin, 2 pl moučkový cukr, 1 pl citronové šťávy, čiré želé Dr Oetker 1 ks - není nutné
Postup přípravy
Oddělíme bílky a žloutky. Do bílků dáme špetičku soli a šleháme v míse asi 1 minutu potom přidáme cukr a šleháme do tuha. Přidáme žloutky a lžíci oleje a prošleháme. Do hmoty…