Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Řezy s čokojogurtovým krémem, hroznovým vínem a ostružinami

0.0
Řezy s čokojogurtovým krémem, hroznovým vínem a ostružinami

Potřebné ingredience

korpus: 6 vajec, 6 pl krupicového cukru, 3 pl hladké mouky, 2 pl polohrubé mouky, 1 pl gustinu, 1 pl oleje, 1 pl kakaa, půl prášku do pečiva, špetka soli krém: 2 ks smetanového jogurtu MAX á 500 gr, 1 ks šlehačka 33%, 200 ml vlažné vody, 2 ks želatinový ztužovač Dr. Oetker, 100 gr jahodová čokoláda, nebo bílá, 300 gr hroznové víno prořezané na ploviny, 100 gr ostružin, 2 pl moučkový cukr, 1 pl citronové šťávy, čiré želé Dr Oetker 1 ks - není nutné

Postup přípravy

Oddělíme bílky a žloutky. Do bílků dáme špetičku soli a šleháme v míse asi 1 minutu potom přidáme cukr a šleháme do tuha. Přidáme žloutky a lžíci oleje a prošleháme. Do hmoty ručně přidáme prosátou mouku s gustinem a pr. do pečiva a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě. Pečeme na 200 st. asi 15 minut.Každá trouba peče jinak tak se řiďte svou troubou.Po upečení a vychladnutí korpusu na plech vyložený čistým papírem otečíme plát a sundáme pečící papír.
Připravíme si krém. Do 200 ml vlažné vody vsypeme ztužovače a šleháme asi 30 sec. Pak přidáme 2ks jogurtů prošleháme a přidáme ušlehanou šlehačku s nastrouhanou čokoládou a lžící citronové šťávy. Podle chuti přisladíme.
Polovinu krému natřeme na korpus a na to rozložíme poloviny hroznového vína a ostružiny. Mírně zamáčkneme do krému a rozetřeme druhou polovinou krému. Uhladíme a dáme do ledničky vychladit asi 30 minut. Připravíme si čiré želé Dr. Oetker dle návodu. Ještě teplým želém poléváme naběračkou v tenké vrstvě povrch krému. Dáme vychladit do ledničky nejlépe přes noc. Řeza nakrájíme a podáváme.
Zdroj: Napečeno.cz

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie