Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Řezy s borůvkovým krémem

0.0
Řezy s borůvkovým krémem

Potřebné ingredience

Těsto: 5 vajec, 100 g krupicového cukru, 100 g polohrubé mouky, 5 zarovnaných polévkových lžic kakaa. Krém: 2 vaničkové tvarohy, 2 smetany ke šlehání, 1 želatinový ztužovač, práškový cukr. A dále: borůvkový kompot, borůvková marmeláda, piškoty, 2 sáčky sypké želatiny, na ozdoby např. mandlové lupínky, strouhaný kokos, případně jiné vhodné zdobení ve světlé barvě.

Postup přípravy

Na obrázku vidíte řez z kulaté dortové formy o průměru 26 cm - na tu jsou uvedené přísady, ale stačily by i na střední vyšší plech. Nejdříve připravíme těsto na korpus: ušleháme žloutky s cukrem, postupně vmícháme mouku s kakaem a nakonec sníh z bílků. Těsto pečeme na 160 stupňů C.
Borůvkový kompot scedíme. Rozmícháme dva tvarohy (stačí polotučné nebo nízkotučné) s práškovým cukrem (dle chuti), přidáme dvě ušlehané smetany, scezené borůvky a trošku borůvkové šťávy na obarvení krému. Nakonec přidáme želatinový ztužovač připravený dle návodu na sáčku.
Na vychladlý korpus natřeme slabou vrstvu borůvkové marmelády nebo džemu, přidáme slabou vrstvu krému a poklademe dětskými piškoty. Nakonec dáme zbytek krému (z uvedené dávky mi nějaký krém zbyl, ten jsem dala do misky s piškoty pokapanými borůvkovou šťávou a dala uležet do lednice - je z toho výborný dezert).
Nakonec připravíme želatinu, kdy použijeme zbylou borůvkovou šťávu, kterou dle potřeby doplníme vodou. Nalijeme na dort a dozdobíme světlými ozdůbkami, případně šlehačkou.
Vše dáme do lednice aspoň na 2-3 hodiny proležet.
Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 6. 4. 2018, 15:43
O (velikonoce)
bedla7 6. 4. 2018, 14:13
(Y) (Y) (Y) hned bych si dala (C)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie