Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Řezy s čokojogurtovým krémem, hroznovým vínem a ostružinami

0.0
Řezy s čokojogurtovým krémem, hroznovým vínem a ostružinami

Potřebné ingredience

korpus: 6 vajec 6 pl krupicového cukru 3 pl hladké mouky 2 pl polohrubé mouky 1 pl gustinu 1 pl oleje 1 pl kaka půl prášku do pečiva špetka soli krém: 2 ks smetanového jogurtu MAX á 500 gr 1 ks šlehačka 33% 200 ml vlažné vody 2 ks želatinový ztužovač Dr. Oetker 100 gr jahodová čokoláda, nebo bílá 300 gr hroznové víno prořezané na ploviny 100 gr ostružiny 2 pl moučkový cukr 1 pl citronové šťávy čiré želé Dr Oetker 1 ks - není nutné

Postup přípravy

Postup:
Oddělíme bílky a žloutky. Do bílků dáme špetičku soli a šleháme v míse asi 1 minutu potom přidáme cukr a šleháme do tuha. Přidáme žloutky a lžíci oleje a prošleháme. Do hmoty ručně přidáme prosátou mouku s gustinem a pr. do pečiva a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě. Pečeme na 200 st. asi 15 minut.Každá trouba peče jinak tak se řiďte svou troubou.Po upečení a vychladnutí korpusu na plech vyložený čistým papírem otečíme plát a sundáme pečící papír.
Připravíme si krém. Do 200 ml vlažné vody vsypeme ztužovače a šleháme asi 30 sec. Pak přidáme 2ks jogurtů prošleháme a přidáme ušlehanou šlehačku s nastrouhanou čokoládou a lžící citronové šťávy. Podle chuti přisladíme.
Polovinu krému natřeme na korpus a na to rozložíme poloviny hroznového vína a ostružiny. Mírně zamáčkneme do krému a rozetřeme druhou polovinou krému. Uhladíme a dáme do ledničky vychladit asi 30 minut. Připravíme si čiré želé Dr. Oetker dle návodu. Ještě teplým želém poléváme naběračkou v tenké vrstvě povrch krému. Dáme vychladit do ledničky nejlépe přes noc. Řeza nakrájíme a podáváme.
Poznámka:zkopírováno z napečeno né od paní Ivany!!!Řezy jsem dělala,byli moc dobré..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

znamenivah 12. 6. 2013, 21:03
*-)možná stačilo napsat,že recept není váš a kde jste čerpala.Není přece důvod se hned vztekat.... +o(
megle 13. 6. 2013, 7:04
@znamenivah To vím ale dost mě to nakrklo :-| Na to jsem nemyslela při vkládání,ale paní psala už předtím k receptu a večer to upravila..nejsem taková abych tu někomu brala recepty ale s tím že to tu udělá takový rozruch jsem taky nepočítala a paní ten recept taky někde vzala.. tak to nechápu..
spero 11. 6. 2013, 22:02
Také zkopírované i s chybou v textu. Kamilko, proč to děláte?
megle 12. 6. 2013, 20:51
@spero Dobrý večer paní Ivano, nebyl to účel Vám brát nějaké recepty,to mi věřte ani jsem nebyla u Vás na stránce a není to zkopírováno z Vaší stránky ani z mmb!Ale z napečeno..Tak prosím hledejte někde jinde.. Dala jsem je sem protože jsem je dělala a byli moc chutné,tak aby i ostatní vyzkoušeli když budou chtít a za druhé když je chci dělat najedu jen na mmb a mám je a nemusím nikde hledat a je to recept pro inspiraci.. A myslím si že každý si zde může dávat své oblíbené recepty i když zkopírované..je to přece moje stránka..nebo Vaše? Nepochopila jsem o co Vám jde.. Pěkný večer.Kamila
nina 10. 6. 2013, 20:58
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)v sobotu upeču

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie