Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Řezy s jogurtem a ovocem

0.0
Řezy s jogurtem a ovocem

Potřebné ingredience

Těsto: 4 vejce, 80 g cukru moučka, 100 g polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce oleje, prášek do pečiva ............................................. Krém: 1 velký kelímek bílého jogurtu, 100 g cukru moučka, 1 želatina na nepečený dort, 1 šlehačka ........................................... Ostatní: cca 200 g ovoce (maliny, borůvky, jahody, rybíz...), na ozdobu: ledové kaštany, čokoláda nebo granko.

Postup přípravy

Ušleháme bílky. Všechny ostatní suroviny na těsto vyšleháme, přidáme bílky a pečeme na menším plechu s pečícím papírem cca 180°C 10-15min.
Šlehačku vyšleháme. Vedle v míse vyšleháme jogurt s cukrem a přidáme ztužovač připravený dle návodu (většinou sáček smícháme s 100ml vodou a pak zamixujeme do náplně). Nakonec přidáme šlehačku. Plech si změříme, vyznačíme si půlku a vychladlé těsto přeřízneme napůl. Na jeden díl korpusu natřeme polovinu krému, poklademe ovocem (čerstvé i mražené podle chuti), přiklopíme druhým dílem korpusu a na ten navršíme zbytek krému. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou či ledovými kaštany nebo posypeme grankem. Necháme v ledničce ztuhnout.

Tento s malinami a sypaný strouhanou čokoládou. Kdo má rád, může se těsto namazat rybízovou marmeládou a na ní teprve krém. Je to zase trochu jiná - pikantnější chuť.

Borůvkový

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 18. 3. 2016, 16:00
(velikonoce16) (velikonoce16)
Daniela Joštová 18. 3. 2016, 15:59
:-) :-) :-) Určitě brzy vyzkouším!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie