Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Jogurtový hřbet s hroznovým vínem

0.0
Jogurtový hřbet s hroznovým vínem

Potřebné ingredience

Těsto: 125 g másla nebo Hery, 200 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 3 vejce, 150 g bílého jogurtu, 200 g hladké mouky, 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva, 200 g hroznového vína.

Postup přípravy

V novém receptáři Dr. Oetker mě zaujal tento recept a tak jsme dnes měli možnost ochutnat vynikající, krásně vláčný chlebíček.

Připravíme si hrozny (já jsem je půlila a vybrala zrníčka), formu na srnčí hřbet vyložíme papírem na pečení.
Změklé máslo s cukry a solí vyšleháme dohladka, postupně po jednom zašleháváme vejce, přidáme jogurt a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, vše ještě krátce prošleháme. Do formy natřeme polovinu těsta, posypeme hroznovým vínem, rozetřeme zbytek těsta a pečeme v troubě předehřáté na 180°C, zkoušíme špejlí. (Pekla jsem 60 minut.) Upečený hřbet po několika minutách chladnutí převrátíme na kuchyňskou mřížku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bedla7 11. 10. 2019, 9:01
(Y) (Y) (Y) Mám drobné hroznové víno tak v sobotu zkusím
spero 11. 10. 2019, 20:47
@bedla7 Tak ať Vám chutná. (hello)
kellystova 18. 11. 2016, 17:54
Mňam (Y) (clamp)
Evula.U 27. 10. 2016, 15:39
(clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie