Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Mrkvový dort s Pedro bonbonky

0.0
Mrkvový dort s Pedro bonbonky

Potřebné ingredience

Těsto: 3 vejce 180g třtinového cukru 1 lžička javorového sirupu\ 240g polohrubé mouky 1,5 rovné lžičky kypřící sody 1,5 rovné lžičky prášku do pečiva 1 vrchovatá lžička skořice 200 ml oleje 7 mrkví, nastrouhaných nahrubo špetka soli Krém: 600g smetanového termizovaného sýru typu lučina 120g másla 160g moučkového cukru (nebo podle chuti) 1 lžička javorového sirupu trocha citronové šťávy 3 různé potravinářské barvy 2 balení Pedro Tutti Frutti medvídků

Postup přípravy

Předehřejte si troubu na 180´C. Formu vymažte máslem a vyložte pečícím papírem. Vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem a sirupem. Zvlášť si promíchejte všechny suché přísady (mouku, sodu, kypřící prášek, sůl, skořici) a přidejte k vaječné směsi. Pak postupně zašlehejte i olej a nakonec vmíchejte mrkev. Nalijte do formy a pečte přibližně hodinu (otestujte špejlí). Nechte vychladnout ve formě.
Na krém si včas vyndejte máslo z lednice, aby pěkně povolilo. Vyšlehejte ho s cukrem, sirupem a lučinou dohladka. Citronovou šťávou dolaďte chuť. Rozdělte krém do čtyř misek v poměru 2:1:1:1. Misku s dvojnásobně větším množstvím krému, než mají ostatní tři, dejte stranou - ta zůstane bezbarvá a bude sloužit k potření vrchní části dortu a boků. Zbylý krém v jednotlivých miskách postupně obarvěte třemi různými potravinářskými barvami.
Vychladlý korpus třikrát podélně rozřízněte. Jednotlivá patra namažte barevnými krémy, a poté celý dort z venku bezbarvým krémem. Ozdobte medvídky Pedro Tutti Frutti podle vaší fantazie. Nechte vychladit v ledničce, ideálně přes noc.
Množství je určeno pro formu o průměru 18 cm.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

babra 14. 4. 2019, 15:59
Dnes jsem pekla dort dle vašeho receptu, je výýýborný, jen jsem trošku pozměnila krém a nebarvila ho. Je opravdu super. (Y) (Y) (^)
MParis 26. 10. 2016, 20:24
(^) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie