Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Mrkvový dort s mandlemi

0.0
Mrkvový dort s mandlemi

Potřebné ingredience

300 g loupaných mandlí, 300 g mrkve, 300 g cukru (krystal nebo krupice), 80 g hladké mouky, 4 vajíčka, špetka soli, citronová nebo pomerančová kůra, půl sáčku prášku do pečiva. Poleva: 1 bílek, 150 g moučkového cukru (nebo o trochu víc nebo míň, podle potřeby), citronová šťáva

Postup přípravy

Nejdřív ze všeho si dám mandle do mrazáku, to je hodně důležité. Pak nastrouhám mrkve na jemném struhadle, přidám cukr, mouku, sůl, prášek do pečiva, a kůru. Dávám radši pomerančovou, víc mi voní a je taková oranžová jako zbytek dortu :)
Potom nasekám mandle. Půlku nasekám na hrubo (místo téhle půlky by se daly použít i vlašáky nebo třeba pistácie) a druhou půlku rozmixuju na mouku. Protože byly mandle zmražené, tak se mouka nelepí. Nevadí když nebude všechna úplně najemno.
Přidám mandle a mandlovou mouku a nakonec vmíchám vajíčka. Těsto je hutné, takové blátíčko :D
Naleju do vymazané dortové formy a peču v předehříté troubě nejdřív 10 minut na 160 stupňů a pak půl hodiny na 180 stupňů.

Hotové nechám vystydnout (je to fuška, moc to voní :) ) a mezitím si vymíchám polevu - prostě smíchám metličkou bílek, citronovou šťávu a moučkový cukr. Když je správně hustá, naliju na dort, nechám chvíli zaschnout a je to :)

Než jsem stihla najít foťák, tak už z dortu víc nezbylo... :D:D:D

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie