Mrkvový dort

Potřebné ingredience
5 vajec velikosti L 200 g cukru 1 domácí vanilková esence 1 citron 400 g jemně nastrouhané mrkve 100g dýně hokaido (měla jsem málo mrkve tak jsem použila dýni a ve výsledku to není poznat) 100 g mletých vlašských ořechů 100 g mletých lískových ořechů (neměla jsem kokos ta jsem dala ořechy) 300 ml slunečnicového oleje 200 g špaldové mouky (zdálo se mi těsto řídké, tak jsem přidala 1-2 lžíce hrubé mouky) 20 g jedlé sody ½ lžičky soli ½ lžičky ml. skořice Na krém vám bohužel nedám přesnou gramáž, protože jsem ho dělala od oka Kousek másla, tvaroh v alobalu, 1 palouček (Lučina z Lídlu), cukr, vanilková esence a měla jsem zbytek zakys. sm. tak jsem jí tam dala taky :o)) Mandle a půlky vl. ořechů na ozdobu
Postup přípravy
Samozřejmě jako obvykle, jsem si recept přizpůsobila k obrazu svému, prostě podle toho co bylo doma :o))
Původní recept na dort je od kluků v akci.
Celá vejce ušleháme do pěny a pak přidáme cukr. Vmícháme citronovou kůru i šťávu, postupně vmícháme všechny další ingredience – mrkev, ořechy, (v původním receptu je kokos, ale ten mi došel a tak jsem dala lískáče, nakonec jsem těsto měla řidší, protože jsem nechtěla riskovat, že když dám 150g vl. oř. a 150g lískáčů, že korpus bude moc hutný a zakalí se a tak jsem pak přidala 1-2 lžíce hrubé mouky) olej, mouku smíchanou s jedlou sodou a sůl. Dobře promícháme a vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy, pečeme při 165–170 °C asi 50 minut. Jakmile se těsto odlepuje od formy a nelepí se zapíchnutá špejle, je upečeno.
Vše na krém společně pořádně vyšleháme.
Dort rozkrojíme podélně napůl. Větší část krému namažeme na rozkrojený korpus, zbytek si necháme na pomazání vrchní části i stran dortu. Zdobíme nasucho opraženými sekanými mandlemi a ořechy.

*********

**********

**********

*************

*************

************
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu





































