Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Kiwi řezy s krémem stracciatella

0.0
Kiwi řezy s krémem stracciatella

Potřebné ingredience

Na jeden korpus - vše 3x: 3 vejce, 90g krupicového cukru, 2PL kakaa + do 90g pol.mouku, 1PL oleje Kiwi náplň: 9-10 velkých kiwi, 250ml vody, 4PL Gustinu (jemného kukuřičného škrobu), 50g cukru (dle chuti) Krém: 500g smetanového jogurtu, 500ml smetany (min.30%), 1 želatinový ztužovač, 100ml vlažné vody, 100g hořké čokolády

Postup přípravy

Postup:
Na váhu dáme 2 lžíce kakaa a dovážíme do 90g mouku a prosijeme. Bílky vyšleháme s cukrem. Za stálého míchání přidáme žloutky, po kapkách přidáme lžíci oleje. Závěrem ručně vmícháme mouku s kakaem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve středně vyhřátě troubě asi 10 minut. Takto upečeme 3 pláty. Můžeme šlehat i dohromady a rozdělit na 3 plechy.

První plát dáme na podložku nebo na plech s čistým papírem, otočíme a sundáme pečící papír. Natřeme kiwi náplň, přiklopíme druhým plátem a ten potřeme polovinou krému dáme třetí plát a druhou polovinu krému. Krájíme na kostky a libovolně zdobíme.

Kiwi náplň:
7 kusů kiwi oloupeme (2 kusy si odložíme na zdobení) a nakrájíme na kostky, přidáme polovinu vody a uvedeme do varu. V druhé polovině vody rozmícháme Gustin a cukr a přimícháme k vařícímu ovoci a ještě necháme přejít varem. Vychladlé natřeme na korpus.

Smetanová náplň:
Smetanu ušleháme dotuha. Čokoládu nastrouháme. Ztužovat vysypeme do mísy, přilijeme vodu a metličkou vyšleháme. K želatině přidáme jogurt a vymícháme. Nakonec zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku a nastrouhanou čokoládu.
Zdroj: napečeno.cz

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie