Zmrzlina stracciatella
Potřebné ingredience
150g cukru, 5g škrobu, 570g plnotučného mléka, 1 šlehačka, sůl, 80g čokolády, olivový olej, kakaové máslo
Postup přípravy
Ve 380g mléka rozmícháme škrob a cukr, směs zahřejeme k bodu varu za častého míchání, od bodu varu vaříme 1 minutu. Poté přes cedník přelijeme do mísy, hned přidáme zbytek mléka, smetanu a sůl. Při občasném zamíchání necháme zcela vychladnout´. Čokoládu rozehřejeme, přidáme trochu olivového oleje a kakaového másla. Rozpuštěnou čokoládu natřeme v co nejtenčí vrstvě na plech na pečící papír a necháme v lednici ztuhnout. Poté rozlámeme na malé kousky. Pokud děláme zmrzlinu ve zmrzlinovači, plát čokolády nepřipravujeme. Když mléčná směs vychladne, dáme ji do mrazáku a několik hodin po cca 30 - 45 min. promícháváme (občas promixujeme ponorným mixérem). Po posledním promíchání do zmrzliny zamícháme kousky čokolády, dáme do nádoby a do mrazáku. Pokud děláme ve zmrzlinovači, tak vychladlou mléčnou směs nalijeme do nádoby. Jakmile začíná zmrzlina tuhnout, slabým pramínkem k ní lijeme rozehřátou čokoládu.
...
...
...
...
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé