(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Stracciatella dort

Potřebné ingredience
3 vejce, 50g cukru, 1/2 PP, 30g hladké mouky, 30g pšeničné celozrnné mouky, 20g kakaa, 2 lžíce oleje, cca 30 - 50g vody. Náplň: 2 šlehačky, 500g jogurtu, 1 lžíce cukru, 1 ztužovač šlehačky, 1 želatinový ztužovač za studena, cca 80g hořké čokolády a 100g Margot tyčinky - nastrouhané nahrubo, vanilka
Postup přípravy
Ušleháme žloutky s cukrem, ke koci přidáme vodu a olej, zašleháme. Dále mouku s PP (pokud je těsto husté, přidáme vodu) a nakonec vmícháme sníh. Pečeme na 170°C asi 20 - 30 min. Po vychladnutí naplníme krémem. Šlehačky ušleháme se ztužovačem. Jogurt osladíme, přidáme vanilku a nakonec vmícháme připravený želatinový ztužovač zastudena (rozmícháme v cca 100g vody). Jogurtovou směs a šlehačku spojíme dohromady, přidáme čokolády a nalijeme na korpus (můžeme ho pokapat rumem) a necháme v lednici ztuhnout.

...

...

...

...

...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé