(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Králík na švestkové omáčce
Potřebné ingredience
králík mrkev, celer, petržel, cibule celý pepř, nové koření, bobkový list sušené švestky 2 lžíce rajského protlaku 3 lžíce povidel 5 lžic perníku 1 citron 1 lžíce cukru olej, špek sůl
Postup přípravy
Porce králíka prošpikujeme slaninou, osolíme a na oleji opečeme. Vyndáme a ve výpeku opečeme slaninu a kořenovou zeleninu. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a nahrubo nakrájenou cibuli. Opékáme dočervena, poté přisypeme cukr, sušené švestky, rajský protlak a šťávu z citronu. Zalijeme vodou, maso vrátíme zpět a dusíme v troubě při 200 °C asi 60 minut.
Poté maso vyndáme, přidáme povidla, nastrouhaný perník,
provaříme a propasírujeme.
Do omáčky vrátíme maso a necháme 10 minut jemně povařit. Podáváme s kapustičkou a bramborovými koulemi.
Poté maso vyndáme, přidáme povidla, nastrouhaný perník,
provaříme a propasírujeme.
Do omáčky vrátíme maso a necháme 10 minut jemně povařit. Podáváme s kapustičkou a bramborovými koulemi.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
IrenaB1
(upraveno)
11. 5. 2014, 10:30
Nejspíš jste myslela zajíce,úprava by odpovídala, králík do zvěřiny nepatří, jde o úplně jiné maso.