Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Smažená vepřová nožička

Smažená vepřová nožička

Potřebné ingredience

vepřová nožička, gáza, sůl, voda, zelenina, pepř, trojobal, olej

Postup přípravy

Nožičky dobře očištěné a chlupy oholené žiletkou naseknout sekáčkem napůl, ale nedoseknout (požádejte řezníka). Každou nožičku zabalit do gázy, aby se při vaření nerozpadly.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z kachních drobů

Polévka z kachních drobů

Potřebné ingredience

Polévka: kachní droby (krk, jazyk ... ne játra), 1 mrkev, 1 petržel, červená paprika, 2 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře, pár zelených lístků pórku, trochu libečku, sůl, zelená petrželka, vegeta na dochucení Kuličky: kachní droby (játra), 1 vejce, 2 stroužky česneku, trochu pepře, trochu majoránky, sůl, strouhanka na zahuštění

Postup přípravy

Droby bez jater umyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Z polévky posbíráme pěnu, která se vytvořila, přidáme na větší kusy pokrájenou zeleninu, koření, osolíme…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Čerstvé hrušky na vdolky

Čerstvé hrušky na vdolky

Potřebné ingredience

400 g čerstvých hrušek, 100 g cukru, 150 ml vody, 20 ml rumu, 25 g rozinek

Postup přípravy

Cukr rozpustit ve vodě, přidat rum. Povařit. Přidat hrušky (nakrájené na malé kousky nebo nastrouhané) a rozinky. Dusit cca 20 min. Já dusila skoro 40 min. A pak jsem ještě směs…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Pečené kuře po staročesku

Pečené kuře po staročesku

Potřebné ingredience

Kuře, sůl, citronová šťáva, zázvor, kousek másla, 3 dl vývaru

Postup přípravy

Kuře osolíme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme zázvorem, vložíme do pekáče, podlijeme vývarem a pečeme pod poklicí ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení přeléváme…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Skopové výpečky a špenát a bramborový knedlík

Skopové výpečky a špenát a bramborový knedlík

Potřebné ingredience

0,8 skopového kousek uzeného bůčku nebo slaniny 3 kusy velké cibule 9 stroužků česneku 9 bobkových listů 15 kuliček nového koření tymián sůl pepř ocet

Postup přípravy

Do pekáče si nakrájíme cibuli. Přidáme na větší kousky nakrájený uzený bůček nebo slaninu.
Skopové maso osolíme a opepříme a dáme na cibuli do hrnce. Přidáme nové koření,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Žíhané řezy

Žíhané řezy

Potřebné ingredience

3 hrnky hladké mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 1 balíček prášku do pečiva, 1/2 hrnku oleje, 34 hrnku mléka, 1-2 vejce, tuk na vymazání a mouku na vysypání plechu s vyšším okrajem Čokoládová poleva: 3/4 kostky ztuženého tuku, 3/4 hrnku moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 1 balíček pudinku s kakaovou příchutí, 4-5 lžic mléka

Postup přípravy

Do mouky promíchané s cukrem, kakaem a práškem do pečiva vmícháme olej a mléko, ve kterém jsme rozšlechali vejce. Umícháme hladké řidší těsto a vlijeme je na tukem vymazaný,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Bio hovězí po italsku

Bio hovězí po italsku

Potřebné ingredience

Linguina, rajče, bio hovězí mletá, cibule, chilli, mořská sůl, olivový olej, parmaggiona

Postup přípravy

Co takhle vyzkoušet bio hovězí po italsku? Potřebujete max 20 minut času, linguine, rajčata, bio hovězí mleté, cibulku, chilli, mořskou sůl, olivový olej a parmaggiano nakonec!

Zobrazit více...

Kategorie