Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept

Smažená vepřová nožička

0.0
Smažená vepřová nožička

Potřebné ingredience

vepřová nožička, gáza, sůl, voda, zelenina, pepř, trojobal, olej

Postup přípravy

Nožičky dobře očištěné a chlupy oholené žiletkou naseknout sekáčkem napůl, ale nedoseknout (požádejte řezníka). Každou nožičku zabalit do gázy, aby se při vaření nerozpadly.
Vložit je do vroucí osolené vody se zeleninou, pepřem a zvolna vařit doměkka asi 2–3 hodiny (podle velikosti). Po částečném vychladnutí vykostit a rozprostřené naplocho zatížit (kastrolem s konzervami uvnitř).
Vychladlé osolit a obalit jako řízek v trojobale– v mouce, vejcích a ve strouhance. Smažit je na rozehřátém oleji asi 4 minuty po každé straně do zlatohněda.

Recept je z netu, není můj. Ale doma měl úspěch! Dobrou chuť! :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jbanca 27. 8. 2015, 7:41
Jen nechápu,co se vlastně obaluje.....asi tu kůži
sympatie 11. 2. 2015, 13:47
Toto je prý hodně IN!
Mikrah 5. 12. 2014, 14:05
každému chutná něco jiného (F) ..
JarkaH 5. 12. 2014, 10:15
Když jsem byla malá , poslouchala jsem Šimka a Grossmanna a oni v jednom díle vařili šoulet a galantýnu z kachny (dělá se stejně, jako v minulém díle galantýna z husy, ovšem pozor změna z kachny :-D :-D :-D) . Tehdy mi tatojídla přišla úplně neskutečná , vaši smaženou (vařenou, zatíženou, v gáze přepravovanou) vepřovou nožičku k nim přidávám (L)
marcipanek 5. 12. 2014, 10:15
je to sice pracné a zdlouhavé, ale každý podle své chuti, nevidím na tom nic špatného
kachena 5. 12. 2014, 10:12
každému chutná něco jiného, můj nevlastní táta měl třeba řízek nejradši z bůčku....nerozumím tomu vysmívání
petrulka 5. 12. 2014, 10:05
Už to vidím na fcb v gastropeklu ,-)
plamenek 5. 12. 2014, 9:41
To je tak zbytečně složitá úprava, že si řízek udělám z jiného masa a vařené koleno se bude jíst jako vařené. (N)
Zrušený účet 5. 12. 2014, 9:38
:-D :-D :-D
evicela 5. 12. 2014, 9:38
tak je to kolagen což o to, uvařit a zbaštit to jo, dcera to dává psovi k posílení kloubů, ale smažit to ? Vždyť tam naprosto není maso jen kůže a ta lepivka *-)
krišon 5. 12. 2014, 9:55
@evicela Taky jsme dávali psovi, pes nožičky a taťka Condro
DanušaP 5. 12. 2014, 13:04
@krišon :-D :-D :-D
Jonáš7 5. 12. 2014, 9:29
:-o

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie