Smažená vepřová nožička

Potřebné ingredience
vepřová nožička, gáza, sůl, voda, zelenina, pepř, trojobal, olej
Postup přípravy
Nožičky dobře očištěné a chlupy oholené žiletkou naseknout sekáčkem napůl, ale nedoseknout (požádejte řezníka). Každou nožičku zabalit do gázy, aby se při vaření nerozpadly.
Vložit je do vroucí osolené vody se zeleninou, pepřem a zvolna vařit doměkka asi 2–3 hodiny (podle velikosti). Po částečném vychladnutí vykostit a rozprostřené naplocho zatížit (kastrolem s konzervami uvnitř).
Vychladlé osolit a obalit jako řízek v trojobale– v mouce, vejcích a ve strouhance. Smažit je na rozehřátém oleji asi 4 minuty po každé straně do zlatohněda.
Recept je z netu, není můj. Ale doma měl úspěch! Dobrou chuť! :)
Vložit je do vroucí osolené vody se zeleninou, pepřem a zvolna vařit doměkka asi 2–3 hodiny (podle velikosti). Po částečném vychladnutí vykostit a rozprostřené naplocho zatížit (kastrolem s konzervami uvnitř).
Vychladlé osolit a obalit jako řízek v trojobale– v mouce, vejcích a ve strouhance. Smažit je na rozehřátém oleji asi 4 minuty po každé straně do zlatohněda.
Recept je z netu, není můj. Ale doma měl úspěch! Dobrou chuť! :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

jbanca
(upraveno)
27. 8. 2015, 7:41
Jen nechápu,co se vlastně obaluje.....asi tu kůži
nahlásit
sympatie
(upraveno)
11. 2. 2015, 13:47
Toto je prý hodně IN!
nahlásit

Mikrah
(upraveno)
5. 12. 2014, 14:05
každému chutná něco jiného
..

nahlásit

JarkaH
(upraveno)
5. 12. 2014, 10:15
Když jsem byla malá , poslouchala jsem Šimka a Grossmanna a oni v jednom díle vařili šoulet a galantýnu z kachny (dělá se stejně, jako v minulém díle galantýna z husy, ovšem pozor změna z kachny
) . Tehdy mi tatojídla přišla úplně neskutečná , vaši smaženou (vařenou, zatíženou, v gáze přepravovanou) vepřovou nožičku k nim přidávám




nahlásit
marcipanek
(upraveno)
5. 12. 2014, 10:15
je to sice pracné a zdlouhavé, ale každý podle své chuti, nevidím na tom nic špatného
nahlásit

kachena
(upraveno)
5. 12. 2014, 10:12
každému chutná něco jiného, můj nevlastní táta měl třeba řízek nejradši z bůčku....nerozumím tomu vysmívání
nahlásit

petrulka
(upraveno)
5. 12. 2014, 10:05
Už to vidím na fcb v gastropeklu

nahlásit

plamenek
(upraveno)
5. 12. 2014, 9:41
To je tak zbytečně složitá úprava, že si řízek udělám z jiného masa a vařené koleno se bude jíst jako vařené.

nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
5. 12. 2014, 9:38



nahlásit

evicela
(upraveno)
5. 12. 2014, 9:38
tak je to kolagen což o to, uvařit a zbaštit to jo, dcera to dává psovi k posílení kloubů, ale smažit to ? Vždyť tam naprosto není maso jen kůže a ta lepivka

nahlásit

krišon
(upraveno)
5. 12. 2014, 9:55
@evicela
Taky jsme dávali psovi, pes nožičky a taťka Condro
nahlásit
DanušaP
(upraveno)
5. 12. 2014, 13:04
@krišon



nahlásit

Jonáš7
(upraveno)
5. 12. 2014, 9:29

nahlásit