Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Plněná vepřová panenka

0.0
Plněná vepřová panenka

Potřebné ingredience

1 vepřová panenka, 2 vejce, 1 malá konzerva žampionů nebo hrst sušených hub, 1 lžička hořčice z celých semen (dávala jsem ale normální - klasika), 3 lžíce sádla, sůl, 5-6 lžic sojové omáčky, 2 lžíce Worcesterské omáčky, 2 lžíce tmavé jíšky (já použila Gustin)

Postup přípravy

Vepřovou panenku si podélně nařízneme a rozklepeme. Malinko posolíme a vložíme do ní vaječinkovou směs s hříbky. Pak, pomocí nitě, panenku zamotáme, aby se nám náplň nedostala ven. Dobře utáhneme a necháme si z nitě malinkatý smotek nebo uzlík, aby se nám, po dopečení, našel lépe konec. Naplněné maso pomažeme trochou hořčice a vložíme do zapékací mísy. Podlijeme vodou, přidáme zbytek hříbků a trochu sádla a dáme péci (já nechávám maso zakryté alobalem, ať se hned nepřipálí). Peču při 180 °C asi hodinku. Alobal potom sundáme a necháme dopéci do zlatovohněda. Maso vyjmeme a odmotáme nit, která nám držela panenku v celku. Výpek s hříbky přelijeme do hrnce a dochutíme sojovou omáčkou, worcesterem a zahustíme moukou nebo instantní tmavou jíškou.
Přejeme všem dobré chutnání :-) Jooo a bez povídání :-)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Mimy 9. 1. 2011, 22:53
(Y) (Y) (Y) skvělý recept, dnes jsme ho dělali k obědu, jen místo vepřové jsme měli panenku z divočáka a bylo to výborné (clamp) (clamp) (clamp) (pl)
Diochi 13. 1. 2011, 8:11
@Mimy [A] [A] [A] [A] Moc moc moc děkujeme za Vaše slovíčka (Y) (F) (L) (L) (L) (L) (L) Divočák může být fakt mňamózníííííí!!! (pl) (clamp) |:o) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
chalupnicka 11. 10. 2010, 17:52
to vypadá úžasně-hm (Y) (L)
Diochi 11. 10. 2010, 18:55
@chalupnicka (L) Děkujeme moc paní Alenko :-) Koukala jsem k Vám do albíčka a myslím si, že se mám od Vás hoooodně co učit (Y) (Y) (Y) (Y) Děkuji Vám za bohatou inspiraci od Vás :-$ (F) (L) Pěkný večer přejeme (L)
Yvetaaa 8. 10. 2010, 7:58
(clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F) (F).Tak bude na víkend roládka,ale rychlejší a bez motání....... (hello) (hello) (hello)
Diochi 8. 10. 2010, 15:47
@Yvetaaa (Y) (Y) (Y) (Y) Tak pak pisněte, jak se povedla a jak chutnalo :-$ (hello) (hello) (hello) (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie