(recept
si oblíbilo 106 návštěvníků)
Mramorované medové cukroví
Potřebné ingredience
Těsto: 300 g hladké mouky, 200 g cukru moučka, 1 vejce, 1 žloutek, 70 g tekutého medu, ½ lžičky jedlé sody, (popř. nějaká lžíce mléka). Krém: 120 g másla, 80 g cukru moučka, 200 ml mléka, ½ sáčku vanilkového pudinkového prášku. Poleva: hořká čokoláda, bílá čokoláda, popř. kousek 100% tuku.
Postup přípravy
Na vále vypracujeme těsto, vykrájíme a upečeme.
Krém: Uvaříme pudink a vychladíme jej. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a zašleháme k němu pudink. Cukroví slepíme krémem a namočíme do čokolády. Upečené cukroví je tvrdé, změkne až dva dni po naplnění a potom je vynikající.
Mramorový efekt dosáhneme tím, že do rozpuštěné hořké čokolády nalijeme dvě lžíce rozpuštěné bílé čokolády, ale nemícháme. Namočíme kousek cukroví a jak čokoláda stéká zpět do mističky, vytvoří pěkný vzorek. Když se nám zdá, že už je vzorek slabý, přilijeme opět 1 nebo 2 lžíce bílé čokolády a pokračujeme v namáčení cukroví.
Tento návod na mramorování jsem před několika roky našla zde na MMB. Už několikrát jste mi o něj napsali, proto ho také vkládám jako poslední recept z mého archivu. Krásné vánoce všem.
Krém: Uvaříme pudink a vychladíme jej. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a zašleháme k němu pudink. Cukroví slepíme krémem a namočíme do čokolády. Upečené cukroví je tvrdé, změkne až dva dni po naplnění a potom je vynikající.
Mramorový efekt dosáhneme tím, že do rozpuštěné hořké čokolády nalijeme dvě lžíce rozpuštěné bílé čokolády, ale nemícháme. Namočíme kousek cukroví a jak čokoláda stéká zpět do mističky, vytvoří pěkný vzorek. Když se nám zdá, že už je vzorek slabý, přilijeme opět 1 nebo 2 lžíce bílé čokolády a pokračujeme v namáčení cukroví.
Tento návod na mramorování jsem před několika roky našla zde na MMB. Už několikrát jste mi o něj napsali, proto ho také vkládám jako poslední recept z mého archivu. Krásné vánoce všem.
mramorované jiné cukroví
letošní mramorování
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Stánina*
(upraveno)
25. 12. 2014, 9:57
U nás tedy bohužel Ani po dvou dnech od promazání krémem stále nezměklo.
barbinka3
(upraveno)
26. 12. 2014, 12:45
@Stánina*
Za nás taky ne,,,máme to tvrdé,zuby vylámat jediné cukroví na stole co nikdo nechce,takže to nejspíš vyhodím škoda těch surovin...
Zrušený účet
(upraveno)
25. 12. 2014, 14:53
@Stánina*
já jsem ho měla výborné hned od začátku. Ale já mám podobný recept, kam se dává máslo a protože mně bez tuku udělat těsto,tak jsem tam toho másla dala podle oka A fakt je výborný
Žirafka1
(upraveno)
22. 12. 2014, 11:45
Ivanko,máte je krásné ............příští rok vyzkouším Hezké vánoce !!!
spero
(upraveno)
22. 12. 2014, 14:59
@Žirafka1
Martinko, děkuji. I Vám přeji krásné Vánoce
kellystova
(upraveno)
17. 12. 2014, 8:00
úžasný nápad a cukroví vypadá skvěle .Hned dnes mramorování vyzkouším ,děkuji
spero
(upraveno)
17. 12. 2014, 21:34
@kellystova
Vladěnko, děkuji. Tak ať se ti dobře pracuje.
miahm
(upraveno)
17. 12. 2014, 0:04
Včera večer jsem dělala těsto,dala do lednice, a dnes večer pekla.Přidala jsem asi tři lžíce mléka a dala trochu míň cukru, mouku jsem přisypala podle potřeby, až těsto bylo vláčné a nelepivé. Manžel ujídal hned po upečení, nijak tvrdé to nebylo. Jsem zvědavá, jak zvládnu mramorování,vaše je krásné, ale to až o víkendu. Děkuji za recept a přeji pěkné vánoce
spero
(upraveno)
17. 12. 2014, 21:30
@miahm
Martičko, určitě zvládnete tu polevu hravě. Já vám děkuji za pěkný komentář. Přeji krásné vánoce
kykymiky
(upraveno)
16. 12. 2014, 22:03
Dobrý den, jsem nadšená z Vašeho receptu na mramorovou polevu , cukroví vypadá luxusně a přitom je to tak jednoduché, hezké vánoce
spero
(upraveno)
17. 12. 2014, 21:28
@kykymiky
I Vám přeji hezké vánoce a jsem ráda, že recept poslouží.
ewigkeit
(upraveno)
12. 12. 2014, 15:04
Dobrý den, udělala jsem, ale pro mě je to bohužel "cukrové" cukroví, v puse jen samý cukr... tedy pokud 200g nemělo být 20g?
skalapanagia
(upraveno)
6. 12. 2014, 20:12
Krásne ozdobené, určite sú výborné!
Zrušený účet
(upraveno)
6. 12. 2014, 18:47
jsem zkusila těsto podle Vašeho receptu a nešlo mně zpracovat pořádně těsto. Loni jsem dělala také medové, koukla jsem na recept a tam se dávalo ještě máslo. Tak jsem ho přidala i sem. Opravdu do Vašeho receptu nepatří? Nicméně jsem zvědavá, jak se podaří pečení. Ale poleva, ta je
spero
(upraveno)
6. 12. 2014, 21:05
@
Ivi, toto je recept bez tuku a je tam v závorce, že lze případně přidat několik lžic mléka. Už nevím, odkud ten recept mám a nejspíš u něho hodně záleží na velikosti vajec. Po vašem komentáři jsem hned šla rozpustit med a zkusila znovu těsto udělat. Musela jsem dnes přidat 3 lžíce mléka, pak šlo těsto dobře udělat, bez odpočívání jsem ho hned i vykrájela a upekla. (170°C 8 minut). Plnit budu až těsně před svátky. Ale kdyby se dala 2 celá vejce a nebo kousek tuku jako jste dala vy, to určitě také jde.
Zrušený účet
(upraveno)
9. 12. 2014, 19:17
@spero
Tak včera jsem upekla a musím říct, že se s těstem pracovalo výborně ač jsem měla před zahájením pečení strach. A dětem chutnlo i nenamazaný A mně také. Bylo takový krásný křupavý, výborný, né tvrdý. Děkuji za recept.
darinka30
(upraveno)
6. 12. 2014, 15:15
laskonka333
(upraveno)
6. 12. 2014, 13:11
třezalka
(upraveno)
5. 12. 2014, 12:49
Moc vám děkuji za ochotu- Taky přeji hezké vánoce