Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Bramborové cukroví

0.0
Bramborové cukroví

Potřebné ingredience

250 g vařených brambor, 250g ztuženého pokrmového tuku, 250g hladké mouky.

Postup přípravy

Vařené brambory prolisujeme, přidáme nastrouhaný pokrmový tuk a hladkou mouku. Vše zpracujeme do vláčného těsta. Těsto dáme do lednice asi na hodinu odpočinout. Pak rozválíme asi na 3 mm vysoký plát a vykrajujeme libovolné tvary. Dáme péci do růžova do předehřáté trouby (160-180 st.).
I. Varianta
Ihned po vyndání z trouby obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým.
II. Varianta
Po vyválení tvarů posypeme hrubou solí, gril. kořením, kmínem, sezamem, prostě čímkoli co máte rádi. Pečeme již okořeněné. Je to slaná varianta. Tam akorát po upečení potřu jemně a rychle rozpuštěným máslem.

Pozor při pečení trochu nabydou (nafouknou se), tak je třeba nechat asi 5 mm mezi cukrovím na plechu místečko, aby se nespeklo.

Obě varianty jsou velmi rychlé, relativně levné, je toho spousta a je to mňamka. Tak ať vám chutná.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

koblischek 22. 4. 2018, 20:41
dělávám je jako sladkou variantu. Vykrajuji kolečka, která po vychladnutí slepuji povidly. Pak je trochu posypu moučkovým cukrem.
Mach 2. 1. 2015, 16:55
Dělala jsem slané tyčinky a za nás super (Y).
alena58 26. 12. 2014, 17:25
omlouvám se za asi blbý dotaz ale abych se ujistila než budeme péct s vnučkou slanou variantu - brambory jsou vařené ve slupce a vychladlé dík za odpověd
Obchůdek pro radost 27. 12. 2014, 16:31
@alena58 Dobrý den, ano, jsou uvařené ve slupce, oloupané a pak nastrouhané na jemno. Mějte se (Y)
danniDD 11. 11. 2010, 16:21
Dobrý den, vyzkoušeny obě varianty :-) :-). Obě dobré, ale na sladko lepší (Y) (Y) (Y) (Y)
marky18 30. 10. 2010, 0:33
Díky za tip, určitě vyzkouším!!! (clamp) Markéta D
chalupnicka 29. 10. 2010, 11:29
Hm-zajímavé (Y)
matitka1 29. 10. 2010, 10:42
Můžu se zeptat jaký tuk používáte? :-$
Obchůdek pro radost 29. 10. 2010, 15:58
@matitka1 Po pravdě jakýkoli ztužený pokrmový, asi IVA ISA, já nevím ani jak se to jmenuje. :-$
ajkammm 28. 10. 2010, 21:39
hmmm, to vypadá dobře (Y)
Obchůdek pro radost 28. 10. 2010, 22:16
@ajkammm A ještě líp to chutná (jidlo)
100ml 28. 10. 2010, 19:18
Dekuj za odpoved,v sobotu vyskousim a písnu.J.
100ml 28. 10. 2010, 18:36
A kdy se to cukrovi peče ,když bych ho chtela na vanoce.Jana
Obchůdek pro radost 28. 10. 2010, 18:50
@100ml Nemusí se nechat proležet, lze ho jíst hned. Je fakt super, já ho na vánoce dělám pravidelně, je ho hodně a je výborné. (L)
majoočka 28. 10. 2010, 10:13
A dalo by sa to aj plniť nejakou plnkou, napr. džem, orechy...? :^)
Obchůdek pro radost 28. 10. 2010, 11:08
@majoočka Nevím, to jsem nezkoušela, ale těsto je pevné, netrhá se, takže si myslím, že určitě. Jestli to vyzkoušíte, dejte vědět, díky (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie