Smažená vepřová nožička



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vepřová nožička, gáza, sůl, voda, zelenina, pepř, trojobal, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Nožičky dobře očištěné a chlupy oholené žiletkou naseknout sekáčkem napůl, ale nedoseknout (požádejte řezníka). Každou nožičku zabalit do gázy, aby se při vaření nerozpadly.
Vložit je do vroucí osolené vody se zeleninou, pepřem a zvolna vařit doměkka asi 2–3 hodiny (podle velikosti). Po částečném vychladnutí vykostit a rozprostřené naplocho zatížit (kastrolem s konzervami uvnitř).
Vychladlé osolit a obalit jako řízek v trojobale– v mouce, vejcích a ve strouhance. Smažit je na rozehřátém oleji asi 4 minuty po každé straně do zlatohněda.

Recept je z netu, není můj. Ale doma měl úspěch! Dobrou chuť! :)