Nejlepší masíčko

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Jakékoliv maso, slanina, cibule, sušené houby, sůl, pepř, skořice, strouhaná kůrka chleba

POSTUP PŘÍPRAVY

Do pekáče dáme vyškvařit trochu slaniny, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, dáme orestovat nakrájené maso na kostky, osolíme opepříme a přidáme sušené houby. Podlijeme vodou a dusíme do doby, kdy je maso skoro měkké. Potom dáme dopéct do trouby. Až se vypeče šťáva asi tak na polovinu, tak přidáme trochu strouhané kůrky z chleba.......ta nám to zahustí. No a až nám začnou zlátnout špičky masa tak mírně poprášíme skořicí.................jen zlehka :-) Ještě chviličku dopečeme. Podáváme se špenátem nebo kapustou a bramborový nebo houskový knedlík...................vypadá to složitě, ale až ochutnáte, tak poznáte, proč tomu říkám nejlepší masíčko :-) Můj taťka to dělával prvně ze skopového masa, ale postupně jsme vyzkoušeli z každého a je to výborné :-)