Králík na rozmarýnu se zeleninou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

králík, rozmarýn, tymián, česnek, olivový olej (nebo normální rostlinný), sůl, pepř, vývar, por, rajče, mrkev, brambory, slanina (v mém případě jedině oravská, ale nemusí být)

POSTUP PŘÍPRAVY

Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme na drobno posekaným česnekem, rozmarýnem a tymiánem, pokapeme zlehka olejem a necháme chvili marinovat. (já nechala asi 2 hodinky, nejlépe přes noc). Potom přidáme na větší kusy nakrájený por, mrkev, sherry rajčata a brambory krájené na měsíčky a slaninu. Znovu celé opepříme a posolíme. Podlijeme vývarem a přikryté dáme do trouby na cca 1,5 hodiny. Peču na 200st. Po cca 50min sundám vrchni plech a dopékám do zlatova.

k marinovanému králíkovi přidáme zeleninu
upečeno