POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Na malý plech nebo koláčové, dortové formy, jinak dvojnásobek: půlka másla (125g)+++125 g cukru krupice+++2 vejce+++180g čokolády( s vysokým podílem kakaa)+++45g hladké mouky+++lžička práčku do pečiva POLEVA 1 čokoláda+++50g másla+++1 smetana na šlehání v kelímku
POSTUP PŘÍPRAVY
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni spolu s máslem. Vejce vyšleháme do pěny, přidáme krupicový cukr, hmotu vmícháme do rozpuštěné čokolády. Nakonec přidáme hladkou mouku s práškem do pečiva a vymícháme dohladka. Těsto vylejeme do plechu vyloženého papírem a dáme do vyhřáté trouby (160stupňů) na cca 30 minut ( dokud není povrch suchý) Uvnitř může být mokřejší.
Jako alternativu můžeme do těsta před pečením dát nalámanou bílou čokoládu.
Během pečení si připravíme polevu - ve stejné míse od čokoládové směsi smícháme čokoládu, máslo a smetanu, nevaříme, jen necháme rozpustit, vychladlejší moučník pak polevou polijeme a necháme vychladit.
Může být samozřejmě i bez polevy.
Vejce s cukrem a čokoládu s máslem spojíme do jednolité hmoty |
Přidáme mouku s prdopečem a vlijeme na plech, můžeme dozdobit kousky čokolády. |
Pečeme při 160stupních asi 30 minut |
Polijeme polevou z čokolády, šlehačky a kousku másla |
Po vychladnutí můžeme krájet |