Zapečená kotleta s brambory a šlehačkou -vareni.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mletý pepř, sůl,  sádlo, 1 kg,vepřová kotleta ,2 - 3 ks,porek, 1 kelímek smetana ke šlehání, 1 kg,brambor

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Kotletu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Můžeme použít kuřecí prsa. Brambory oloupeme a také nakrájíme na kolečka.

Na dno pekáče dáme sádlo a rozložíme porek. Na cibuli dáme plátky kotlety nebo kuřecí prsa. Na maso můžeme dát povařené sušené houby. Přikryjeme nakrájenými brambory, osolíme, opepříme a přelijeme šlehačkou. Kotletu s brambory a šlehačkou dáme péct do předehřáté trouby. Hotovo máme ve chvíli, kdy se na bramborách udělá zlatavá kůrčička.

Zapečená kotleta s brambory a šlehačkou podáváme ihned. Zapečená kotleta je šťavnatá, chutná a hlavně rychlá.