Jahodové řezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 vejce, 150g cukru, 150g polohr. mouky, 500g jahod(pokrájené na větší kousky),1 1/2 vanilk. pudinku, 250ml šlehačky, 2 jahodové jogurty (po 150g), 1 pudink za studena, čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

Piškot- sníh ušlehat s cukrem do tuha, zašlehat žloutky , přidat mouku a upéct.
Jahody - jahody pokrájet na kusy, krátce svařit s trochou vody , přidat cukr podle chuti, přidat pudink a uvařit do tuha.
Směs dáme na piškot, vychladíme.
Šlehačka- šlehačku ušleháme, přidáme jogurty, pudink za studena (podle potřeby, funguje jako ztužovač), zamícháme, dáme na jahodovou směs, posypeme nastrouhanou čokoládou, vychladíme.
Místo jogurtů se může dát zakysaná smetana, maskarpone..

jahodová směs
varianta s lesním ovocem
..