Kotletka pod zelím na anglické slanině



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 kotlety ,sůl, pepř, sladká paprika, hladká mouka,olej,150g anglické slaniny v celku, 1 cibule, 250 g hlávkového zelí

POSTUP PŘÍPRAVY

Kotlety naklepeme , osolíme, opepříme ,posypeme mletou paprikou, lehce obalíme v mouce.Na pánvi rozehřejeme olej a kotlety opečeme z obou stran, pak je mírně podlijeme ,přikryjeme pokličkou a dusíme asi 30 minut do změknutí.V kastrolu si na oleji oresujeme nakrájenou cibuli a anglickou slaninu nakrájenou na malé kostičky.Pak přidáme na nudličky nakrájené zelí, trochu podlijeme, osolíme a dusíme do změknutí.
Kotlety podáváme s vařeným bramborem ,pokryté směsí se zelí a polité šťávou z výpeku.