Debrecínská pečeně



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

750 g vepřové kýty (v celku), 60 g slaniny, sůl, sladká mletá paprika, máslo, cibule, 100 ml kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky

POSTUP PŘÍPRAVY

Z poloviny slaniny nakrájíme tenké hranolky a maso jimi prošpikujeme. Na povrchu ho osolíme a posypeme paprikou. V kastrolu rozpálíme máslo, zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli a zbytek slaniny, po všech stranách opečeme maso. Potom ho podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou do měkka. Hotové maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Do šťávy přidáme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky. Promícháme, plátky masa vrátíme do omáčky a společně prohřejeme.
Podáváme s rýží.