Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Debrecínská pečeně

0.0
Debrecínská pečeně

Potřebné ingredience

750 g vepřové kýty (v celku), 60 g slaniny, sůl, sladká mletá paprika, máslo, cibule, 100 ml kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Z poloviny slaniny nakrájíme tenké hranolky a maso jimi prošpikujeme. Na povrchu ho osolíme a posypeme paprikou. V kastrolu rozpálíme máslo, zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli a zbytek slaniny, po všech stranách opečeme maso. Potom ho podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou do měkka. Hotové maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Do šťávy přidáme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky. Promícháme, plátky masa vrátíme do omáčky a společně prohřejeme.
Podáváme s rýží.
Smazat recept

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mobydick 21. 9. 2015, 23:09
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie