(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Šaldorfská pečínka
Potřebné ingredience
Vepřová krkovice na plátky s kostí, brambory, cibule, česnek, houby sušené, sůl, pepř, majoránka, rozmarýn, olej, alobal.
Postup přípravy
Vepřové plátky z krkovice s kostí lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou. Oloupeme si syrové brambory, nakrájíme je na kousky, oloupeme cibuli, rozloupeme na půlměsíčky, česnek posekáme, houby namočíme do vody, aby změkly. Brambory, cibuli, česnek a houby dáme do mísy, promícháme, přidáme trošičku oleje, osolíme. Natrháme si větší kusy alobalu podle velikosti porcí, vždy klademe na jeden kus alobal jednu porci směsi s brambory, na to položíme plátek masa a posypeme pár snítky rozmarýnu, důkladně zabalíme, tak postupujeme až nám dojdou ingredience a dáme na pečící plech, to vše pečeme při 150-180 stupních v troubě, až je maso měkké. Je to opravdu super, tak křehounké provoněné masíčko, u nás velikanánská lahůdka. Kdo má rád divočinu, myslím, že se to dá přirovnat, díky použitému koření a je to rychlé, snadné. Vařili to už dříve Kluci v akci pod stejným názvem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Dejll
(upraveno)
4. 7. 2008, 21:15
Díky za skvělý nápad. Zítra bude super oběd. Rychlé a snadné.
idina
(upraveno)
13. 6. 2008, 12:23
Znám a také dělávám,je to dobrotka