Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Šaldorfská pečínka

0.0
Šaldorfská pečínka

Potřebné ingredience

Vepřová krkovice na plátky s kostí, brambory, cibule, česnek, houby sušené, sůl, pepř, majoránka, rozmarýn, olej, alobal.

Postup přípravy

Vepřové plátky z krkovice s kostí lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou. Oloupeme si syrové brambory, nakrájíme je na kousky, oloupeme cibuli, rozloupeme na půlměsíčky, česnek posekáme, houby namočíme do vody, aby změkly. Brambory, cibuli, česnek a houby dáme do mísy, promícháme, přidáme trošičku oleje, osolíme. Natrháme si větší kusy alobalu podle velikosti porcí, vždy klademe na jeden kus alobal jednu porci směsi s brambory, na to položíme plátek masa a posypeme pár snítky rozmarýnu, důkladně zabalíme, tak postupujeme až nám dojdou ingredience a dáme na pečící plech, to vše pečeme při 150-180 stupních v troubě, až je maso měkké. Je to opravdu super, tak křehounké provoněné masíčko, u nás velikanánská lahůdka. Kdo má rád divočinu, myslím, že se to dá přirovnat, díky použitému koření a je to rychlé, snadné. Vařili to už dříve Kluci v akci pod stejným názvem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Dejll 4. 7. 2008, 21:15
Díky za skvělý nápad. (clamp) Zítra bude super oběd. (Y) (Y) (Y) Rychlé a snadné. (zajic) (zajic)
idina 13. 6. 2008, 12:23
(Y)Znám a také dělávám,je to dobrotka (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie