Krůtí guláš

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na 4 porce: olej, 2 - 3 lžice kečupu, 500 g krůtí prsa, 2 - 3 lžiice strouhaného sýra, 2 stroužky česneku, 1 cibule, mletý černý pepř, mletý kmín, sůl, mletá sladká paprika, 1 - 2 lžíce hladké mouky

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso nakrájíme na menší kostky, cibuli jemně nasekáme, česnek utřeme.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené krůtí maso a opečeme. Přidáme česnek, podle chuti 2 - 3 lžíce kečupu. Vše chvíli restujeme. Pak přidáme kmín, papriku, podle chuti ostrou nebo sladkou. V případě, že vaříme dětem, použijeme raději sladkou. Maso zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Podle potřeby doléváme vodu.

Když je maso měkké, guláš zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, vše povaříme a dochutíme.

Krůtí guláš podáváme ideálně s karlovarským knedlíkem nebo s rýží. Porce na talíři ozdobíme trochou strouhaného sýra.