(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Krůtí guláš
Potřebné ingredience
Na 4 porce: olej, 2 - 3 lžice kečupu, 500 g krůtí prsa, 2 - 3 lžiice strouhaného sýra, 2 stroužky česneku, 1 cibule, mletý černý pepř, mletý kmín, sůl, mletá sladká paprika, 1 - 2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Maso nakrájíme na menší kostky, cibuli jemně nasekáme, česnek utřeme.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené krůtí maso a opečeme. Přidáme česnek, podle chuti 2 - 3 lžíce kečupu. Vše chvíli restujeme. Pak přidáme kmín, papriku, podle chuti ostrou nebo sladkou. V případě, že vaříme dětem, použijeme raději sladkou. Maso zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Podle potřeby doléváme vodu.
Když je maso měkké, guláš zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, vše povaříme a dochutíme.
Krůtí guláš podáváme ideálně s karlovarským knedlíkem nebo s rýží. Porce na talíři ozdobíme trochou strouhaného sýra.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené krůtí maso a opečeme. Přidáme česnek, podle chuti 2 - 3 lžíce kečupu. Vše chvíli restujeme. Pak přidáme kmín, papriku, podle chuti ostrou nebo sladkou. V případě, že vaříme dětem, použijeme raději sladkou. Maso zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Podle potřeby doléváme vodu.
Když je maso měkké, guláš zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, vše povaříme a dochutíme.
Krůtí guláš podáváme ideálně s karlovarským knedlíkem nebo s rýží. Porce na talíři ozdobíme trochou strouhaného sýra.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
DanušaP
(upraveno)
26. 11. 2015, 9:09
sorry, ale dělat guláš z jednoho z nekvalitnějších mas, mi připadá jako prasárna...doufám,že se tu brzy objeví i guláš z pravé svíčkové či vepřové panenky a s tím názorem na kečup od Petra K. souhlasím... a navíc, správný guláš se dělá na sklovaté cibuli, ta mi tam chybí.. tohle je nějaké patla matla, nakonec posypat sýrem...já na guláš dávám cibuli neco lžičku křenu, tohle fakt zkoušet nebudu, to není guláš
nahlásit
kopecek- pekop
(upraveno)
25. 11. 2015, 23:08
Dobrý večer, guláš bude určitě dobrý,ale promiňte kritiku.....do guláše se zásadně přidává rajský protlak.....( viz originální recepty ve všech kuchařkách ) a nikdy kečup. Mějte se hezky a dobrou chuť. Petr ( Napalm )
nahlásit
Mimisek90
(upraveno)
22. 9. 2015, 12:00
Vyzkoušejte a podejte zprávu, jak Vám chutnalo, věřím, že bude!

nahlásit
mobydick
(upraveno)
10. 9. 2015, 19:54






nahlásit