Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Krůtí, kuřecí roláda

0.0
Krůtí, kuřecí roláda

Potřebné ingredience

Vykostěné kuře, 150 g anglické slaniny v plátcích, plátkový sýr, houby ( v zimě žampióny, v létě čerstvé)1 cibule

Postup přípravy

Kuře vykostíme, naklepeme, osolíme, opepříme, rozložíme na něj větší část anglické slaniny, sýr a houby nakrájené a plátky.Maso opatrně zavineme do rolky, obložíme zbylou anglickou slaninou, kolečky cibule, grilovacím kořením. Rolku zabalíme do silnějšího alobalu, vložíme do většího pekáčku naplněného vodou a dáme do trouby ( na 45 -50minut/200°C). Před vytažením vytáhneme z alobalu a necháme ztmavnout kůrku. Je možné dodělat i venku na grilu, v tomto případě z trouby vytáhneme zhruba po 30 minutách.Pak rolku zabalenou v alobalu položíme na grilovací mřížku a nad středně rozžhaveným uhlím ji grilujeme zhruba 20 minut ze všech stran, na závěr vyjmeme maso z alobalu a nad mírným ohněm dopečeme kůrčičku. Rolka je výborná i za studena.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

smiduška 23. 7. 2008, 18:19
Dobrý den Martino, prosím Vás, nemohla byste nafotit postup, jak se VYKOSTÍ TO BLBÝ KUŘE?? Myslím postup pro úplný nepolíbence jako jsem já. Bude mi čtyřicet, nikdy jsem to neviděla, nedělala a trpím pocitem méněcennosti :-) Taky bych chtěla do čtyřiceti umět hrát tenis a na klavír, ale s tím mi tady asi mepomůžete ;-)
martina 527 24. 7. 2008, 20:29
@smiduška *-) tak už to klaplo, díky
martina 527 23. 7. 2008, 18:50
@smiduška Jani, nafotím, ale vložím, až mi brácha donese kabel k foťáku, moje vykostěné kuřátko taky nevypadá jako ze žurnálu, ale drží to při sobě,varianta na roládu je, že dáte přes sebe kuř.prsní řízky a rozklepnete paličkou - tím dostanete souměrný plát. mějte se
smiduška 23. 7. 2008, 18:55
@martina 527 Děkuji (F) to jsem taky zkoušela :-) Ale přesto by pro mne vrcholem úspěchu bylo to vykostěné pískle. A až to okoukám, tak to dotáhnu k dokonalosti a budu to dělat jedním tahem :-D Předem moc děkuji za postupovku (L)
martina 527 (upraveno) 23. 7. 2008, 19:43
@smiduška napište mi mejl, zkouším to naskenovat - pokud se mi to podaří, přepošlu- já bych zas toužila vědět, jak vkládáte smajlíky - nějak se neorientuju - tak už jsem vám to přeposlala na mejl

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie