Kuřecí roláda
Potřebné ingredience
Kuře, hořčice, anglická slanina, pórek, jemný salám, sýr eidam, vajíčka, kys. okurka (vlastně lze použít vše, co máte doma v lednici - záleží na Vás), pepř, podravka, sůl
Postup přípravy
Po vykoštění máme před sebou velkou neforemnou placku, já rozřízla napůl jakoby uprostřed zad kuřete - takže vznikli dvě části na dvě rolády.
Poté si kuře lehce rozklepeme, opepříme (zlehka či jak je libo) a oslolíme. Pokapeme hořčicí, navrstvíme slaninu, vložíme míchaná vejce (já do nich nastrouhala eidam), navrch vložíme salám (možnost i eidam), pórek a zamotáme.
Celou roládu sešijeme nití.
Nakonec celou roládku osolíme podravkou, a kořením na drůbež.
Já jsem je před pečením ještě zprudka orestovala, aby se zatáhly.
Poté pečeme, podléváme.
Možnost lze upéct se zeleninou (mrkev,pórek,celer, petržel koř. + pažitka) a po upečení vyjmout maso, omáčku rozmixovat, vložit do rendlíku, přidat smetanu zahustit a máme výbornou omáčku.
Dochutí si každý dle svého uvážení, já přidala pouze trošku podravky.
Dobrou chuť
rozklepané, osolené, opepřené a potřené hořčicí - kdo má rád, přidá více a nebo možnost i kečup
poklademe slaninou, na kraj rolády vložíme míchaná vajíčka, salám a pórek
:o)
u druhé části opakujeme stejně a nebo vytvoříme roládku jiné chuti - rajčátka, sýr, míchaná vajíčka, papričku ... atd.
zamotáme a zašijeme :-)
můžeme i naložit ... jak kdo chce :-)
možnost naložit i jako svíčkovou, je to vynikající :-)
v průběhu pečení ... bez zeleninky, jen čistě rolády - pečené jako doplněk na obložené mísy :-)
- pokud pečeme k obědu, možnost se zeleninou ze které je poté omáčka vhodná nejen k rýži, ale i hranolkům či bramborům
upečené
Dobrou chuť
na řezu ... je vynikající, šťavnatá, prostě mňamka :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé