Plněné čokoládové oválky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 280 g hladké mouky, 140 g cukru moučka, 200 g Hery, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, 70 g rozpuštěné vychladlé čokolády, 100 g strouhaných ořechů, 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva, špetka soli. Náplň: 60 g cukru, 60 g piškotových drobečků, 60 g rozpuštěné čokolády, 60 g másla, 1 PL rumu. Poleva: 100 g hořké čokolády, kousíček 100% tuku.

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto cukroví jsem pekla loňské vánoce poprvé a snad i proto mi chutnalo ze všeho nejvíc.

Na vále vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odpočívat v chladu. Těsto rozválíme a vykrajujeme stejný počet větších a menších oválků. Upečeme je na plechu s pečícím papírem (170°C 8 minut). Menší oválky namáčíme do čokolády a pak ještě čokoládou pocákáme. Necháme ztuhnout.
Vyšleháme změklé máslo s vychladlou rozpuštěnou čokoládou, přidáme drobečky a rum a znovu prošleháme. Spojujeme větší oválek s menším. (Naskládám si větší oválky do krabičky, ve které je budu uchovávat, naplním zdobící sáček, nastříkám krém, lehce přimáčknu menší oválky a nechám ztuhnout. Je to rychlé a minimální manipulace s cukrovím.)

***