Kokosové oválky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 250 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 150 g másla, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 2 PL kakaa. Krém: 150 ml mléka, 80 g cukru moučka, 80 g strouhaného kokosu, 80 g piškotových drobečků, rum, 100 g másla. Dále: čokoláda na vaření, kousek 100% tuku, kousek bílé čokolády.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme hodinu odpočívat v ledničce. Těsto rozválíme, vykrajujeme zoubkované oválky a pečeme na plechu s papírem na 170°C asi 8 minut.
Svaříme mléko s cukrem a kokosem, necháme vychladnout. Piškoty rozdrtíme nebo nastrouháme. Do kokosové kaše vmícháme piškoty a trochu rumu. Změklé máslo vyšleháme a přidáme kokosovou hmotu. Krémem slepujeme oválky a necháme je 2 hodiny v ledničce ztuhnout.
Čokolády rozpustíme nad párou, oválky namáčíme do čokolády. Ihned každý oválek pocákáme bílou čokoládou a grilovací jehlou protáhneme jednou napravo a podruhé nalevo.