Bagetky z tatarky ze špaldové mouky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

230 dkg hladké mouky, 260 dkg špaldové mouky,1 lžička soli,2 lžičky cukru krystalového,220 ml vody - 250 ml vody,1 malá tatarská( v krabičce),25 g droždí, vejce na potření,kmín a sezam na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny si dáme do pekárny ,nejdřív vodu ( dáme 220 ml případně přidáme ),tatrskou omáčku , nasypeme odvážené mouky,do jednoho rohu dáme cukr,do druhého sůl a napovrch rozdrobíme droždí.Zapneme program těsto. Když je těsto připravené,vyndáme ho z pekárny ,propracujeme a rozdělíme na 6 dílů z každého vytvarujeme bagetku.Necháme ještě na plechu vykynout.( používám na pečení přímo plech na bagetky).Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem nebo sezamem..Bagetky pečeme ve vyhřáté troubě na 180°c asi 20 minut.