VÝTEČNÁ KUŘECÍ STEHÝNKA dušená na víně



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience-pro 1 osobu: 2-3 kuřecí stehýnka, 2 deci bílého vína, 2 stroužky česneku vcelku, 1 střední cibule, 1 paprikový lusk (nebo půl červeného a půl žlutého), několik zelených oliv, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup práce:
Na pánvičce zvlášť orestujeme nakrájenou cibuli a proužky paprikových lusků.
Na další pánvičku vložíme bez oleje dobře očištěná kuřecí stehna, na mírném ohni vypaříme přebytečnou šťávu, kterou maso vypustí a zalijeme vínem.
Posolíme a dusíme přikryté do měkka.
Podléváme vlažnou vodou, před koncem vložíme na zvýraznění chuti stroužky česneku, které v samém závěru nakonec odstraníme.
Necháme trochu šťávy, kdo ji chce lehce zahuštěnou, krátce ji povaří s trochou mouky.
Nakonec obsah obou pánviček naservírujeme na talíř, ozdobíme olivami, můžeme podávat k bramborové kaši, k vařeným bramborám, k zeleninovému salátu, rýži, nebo jen tak samotné.
Dobré pochutnání.

Kuřecí stehýnka dusíme zalité vínem, které jsme před tím krátce nasucho i s kůží orestovali.
Bokem přichystáme pánvičku s měkkými proužky paprikového lusku a krájenou cibulí.
Jinou variantou může být na pánvičce připravena anglická slanina s česnekem, rajčátkem a hráškem /na obrázku není uvedeno/.
Na dozdobení talíře přidáme zelené olivy.
Už jen zbývá popřát - buon appetito.