Tmavé řezy s jahodovým krémem
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Na těsto: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek moučky, 1 prdopeč, 3pl kakaa, 3 vajíčka, půl hrnku oleje, 1 hrnek mléka. Na krém: půl kila jahod, 2 jahodové pudinky, moučka, máslo. Na polevu čokoláda na vaření a kousek 100% tuku.
POSTUP PŘÍPRAVY
Těsto klasicky vyšlehat, nalít na plech a upíct. Mezitím rozmixovat jahody, přidat trochu vody a dát vařit. Já měla jahody zamražené. V troše vody rozmíchat pudinky, vlít do jahod a míchat. Krásně to hned houstne. Nechat vychladit, osladit podle chuti a zašlehat máslo, dala jsem tak polovinu kostky. Natřít na buchtu a nechat aspoň půl hodiny v lednici. Mezitím nad párou rozpustit čokoládu s kouskem tuku, až je poleva hladká, tak nalít na buchtu a dát chladit.
|
rozmixované jahody... |
|
uvařený pudink... |
|
chlazení v míse... |
|
upečené těsto... |
|
nachystáno do lednice... |
|
roztírání na buchtu... |
|
polévání polevou... |
|
hotovo... |