SRNČÍ MASO ALÁ SVÍČKOVÁ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

SRNČÍ MASO, CIBULE, MRKEV, PETRŽEL, CELER, SMETANA, TUK, ŠÍPKOVÁ ZAVAŘENINA, JÍŠKA NA ZAHUŠTĚNÍ. KOŘENÍ - PEPŘ CELÝ, JALOVEC CELÝ, NOVÉ KOŘENÍ CELÉ, BOBKOVÝ LIST, TYMIÁN, SŮL. NA OZDOBENÍ - ŠLEHAČKA A BRUSINKOVÝ KOMPOT.

POSTUP PŘÍPRAVY

DEN PŘEDEM SI NALOŽÍM MASO, SVAŘÍM VODU CCA 500 ML, 5 LŽIC OCTA, 5 BOBKOVÝCH LISTŮ, 5 JALOVCŮ, 5 PEPŘE, 5 NOVÉ KOŘENÍ, DO VYCHLADLÉHO NÁLEVU PŘIDÁM MRKEV, PETRŽEL, CELER, CIBULI A MASO. NA TUKU OSMAŽÍM CIBULKU DOZLATOVA, PŘIDÁM OKAPANÉ MASO (NÁLEV A ZELENINU NEPOUŽIJU), ZPRUDKA ORESTUJI, ABYCH NEMUSELA PAK PASÍROVAT OMÁČKU, TAK SI JEDNU VELKOU MRKEV, JEDNU STŘEDNÍ PETRŽEL A 1/4 CELERU NASTROUHÁM NA JEMNÉM STRUHADLE, PŘIDÁM K MASU, OSOLÍM, PŘIDÁM OPĚT 5 KULIČEK NOVÉHO KOŘENÍ, JALOVCE, PEPTŘE, 5 BOBKOVÝCH LISTŮ A ŠPETKU TYMIÁNU. CHVILKU DUSÍM, PAK PODLEJI A BUĎ PODUSÍM, NEBO MOŽNO STRČIT NA 20 MINUT DO TROUBY. PŘIDÁM POLÉVKOVOU LŽÍCI RYBÍZOVÉ ZAVAŘENINY, SMETANU A POKUD BUDE OMÁČKA ŘÍDKÁ, TAK ZAHUSTÍM HOTOVOU SVĚTLOU JÍŠKOU. VYNIKAJÍCÍ S HOUSKOVÝMI KNEDLÍKY, DOPORUČUJI NA TALÍŘ KOPEČEK ŠLEHAČKY A BRUSINKOVÝ KOMPOT. DOBROU CHUŤ.

MINIMÁLNĚ PŘES NOC, MAXIMÁLNĚ DVA DNY, NECHÁM SRNČÍ MASO NALOŽENÉ A TO VE SMĚSI - VODA, OCET, CELÝ PEPŘ, NOVÉ KOŘENÍ, JALOVEC A BOBKOVÝ LIST.
OSMAHNU CIBULKU DOZLATOVA
ZELENINU SI NASTROUHÁM NA JEMNÉM STRUHADLE - MRKEV, PETRŽEL A CELER
NA CIBULKU JSEM PŘIDALA MASO, ZPRUDKA ORESTOVALA, PŘIDALA ZELENINU, KOŘENÍ A SŮL. PODLÍT. PAK DUSÍM CCA 15 - 20 MINUT, BUĎ NA SPORÁKU, NEBO V TROUBĚ.
NA ZÁVĚR PŘIDÁM ŠÍPKOVOU ZAVAŘENINU A SMETANU, POKUD JE OMÁČKA HODNĚ ŘÍDKÁ, ZAHUSTIT.
DOBROU CHUŤ :-)