NEPEČENÝ ŽELATINOVÝ DORT S CUKRÁŘSKÝMI PIŠKOTY A MAŠLÍ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2x smetanové jogurty CREMOSO s vanilkovou příchutí (330g) + 2x smetanové jogurty s jahodovou příchutí, 50g želatina, 1 balení podlouhlé piškoty + 1 balení piškoty (kulaté), 2 banány nebo jiné ovoce, jahody, 1 termix s vanilkovou příchutí + 1 termix s kakaovou příchutí anebo jiné pevnější krém s jahodovou příchutí a jakákoliv látková mašle.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejdříve si připravíme želatinu, kterou zpracujeme za studena! Želatinu si rozdělíme na dvě množství po 25g. Každou část zvlášť vysypeme do hrnku, zalijeme vodou tak, aby byla celá zalitá a ještě trošku vody přebývalo, rychle zamícháme a necháme nabobtnat 30 min.
Formu na dort vyložíme pečícím papírem a cukrářské piškoty jemně porovnáváme po celém obvodu formy a na dno vyložené formy poskládáme vrstvu piškotů.
Do mísy vyklopíme vanilkový jogurt (2 velké jogurty) a 2 banány pokrájené na kolečka. Nabobtnalou želatinu rozpustíme ve vodní lázni a vmícháme velmi rychle!!! do jogurtu s banány. Polovinu jogurtu vylijeme do formy, vyskládáme další vrstvu piškotů a dolijeme zbytek jogurtu. Zarovnáme, vyložíme ještě jednou vrstvu piškotů.
Celý postup potom zopakujeme s jahodovým jogurtem, pouze bez banánů a navrch nepokládáme vrstvu piškotů.
Dort necháme v lednici ztuhnout do druhého dne a před podáváním místo šlehačky dozdobíme vanilkovým a čokoládovým termixem a poklademe jahody, kolem obvodu dortu zavážeme látkovou mašli.

Příprava : smetanové jogurty s vanilkovou příchutí + smetanové jogurty s jahodovou příchutí (CREMOSO) , želatina, cukrářské piškoty + balení piškoty (kulaté), banány, jahody, termixy a mašle...
...polovinu jogurtu vylijeme do formy, vyskládáme další vrstvu piškotů a dolijeme zbytek jogurtu. Zarovnáme, vyložíme ještě jednou vrstvu piškotů...
.
...a můžeme servírovat - mňam!