NEPEČENÝ ŽELATINOVÝ DORT S CUKRÁŘSKÝMI PIŠKOTY A MAŠLÍ

Potřebné ingredience
2x smetanové jogurty CREMOSO s vanilkovou příchutí (330g) + 2x smetanové jogurty s jahodovou příchutí, 50g želatina, 1 balení podlouhlé piškoty + 1 balení piškoty (kulaté), 2 banány nebo jiné ovoce, jahody, 1 termix s vanilkovou příchutí + 1 termix s kakaovou příchutí anebo jiné pevnější krém s jahodovou příchutí a jakákoliv látková mašle.
Postup přípravy
Formu na dort vyložíme pečícím papírem a cukrářské piškoty jemně porovnáváme po celém obvodu formy a na dno vyložené formy poskládáme vrstvu piškotů.
Do mísy vyklopíme vanilkový jogurt (2 velké jogurty) a 2 banány pokrájené na kolečka. Nabobtnalou želatinu rozpustíme ve vodní lázni a vmícháme velmi rychle!!! do jogurtu s banány. Polovinu jogurtu vylijeme do formy, vyskládáme další vrstvu piškotů a dolijeme zbytek jogurtu. Zarovnáme, vyložíme ještě jednou vrstvu piškotů.
Celý postup potom zopakujeme s jahodovým jogurtem, pouze bez banánů a navrch nepokládáme vrstvu piškotů.
Dort necháme v lednici ztuhnout do druhého dne a před podáváním místo šlehačky dozdobíme vanilkovým a čokoládovým termixem a poklademe jahody, kolem obvodu dortu zavážeme látkovou mašli.

Příprava : smetanové jogurty s vanilkovou příchutí + smetanové jogurty s jahodovou příchutí (CREMOSO) , želatina, cukrářské piškoty + balení piškoty (kulaté), banány, jahody, termixy a mašle...

...polovinu jogurtu vylijeme do formy, vyskládáme další vrstvu piškotů a dolijeme zbytek jogurtu. Zarovnáme, vyložíme ještě jednou vrstvu piškotů...

.

...a můžeme servírovat - mňam!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




























