Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 64 návštěvníků)

Nepečený tvarohový dort s příchutí lesního ovoce

0.0
Nepečený tvarohový dort s příchutí lesního ovoce

Potřebné ingredience

KORPUS: 250 g sušenek (pokud jsou sušenky světlé tak přisypte trochu kakaa), 80 g másla ********** NÁPLŇ: 2 tvarohy ve vaničce, 1 zakysaná smetana, 200 g lesního ovoce (dala jsem borůvky), malinový džem (dle chuti), 1 želatinový ztužovač v prášku Dr. Oetker ********** POLEVA: 1 červené dortové želé, 100 g lesního ovoce (borůvky, ostružiny, maliny)

Postup přípravy

Nejprve si přiravíme korpus. Sušenky rozmixujeme a v míse smícháme s rozpuštěným máslem. Nasypeme do dortové formy a umačkáme. Dáme alespoň na 30 min. do lednice ztuhnout.

Na náplň si v misce našleháme oba tvarohy, zakysanou smetanu a malinovou marmeládu (nahradí cukr). Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu a zamícháme do tvarohové směsi. Nakonec přidáme borůvky (nebo jiné ovoce). Tuto směs nalijeme na vychlazený korpus a dáme opět na min. 2 hod. vychladit.

Nakonec dort poklademe směsí lesního ovoce a polijme červenou želatinou připravenou podle návodu na obalu.

Dort je nejlepší uleželý přes noc a navíc krásně osvěží v teplých letních dnech!!

Vychlazený dort

Už se jen zakousnout :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

alpinka10 23. 2. 2014, 15:27
dobrý den, chci se prosím zeptat, jestli kdyz používate ztužovač želatinový od Oetkera, jestli jste nekdy dávala kiwi popř.ananas je tam napsané v návodu, že by se nemělo tohle ovoce užívat v této želatině? děkuji moc. Alena
alfleila 28. 5. 2014, 22:15
@alpinka10 Dobrý večer, z vlastní zkušenosti mohu říct, že želetina opravdu špatně tuhne, při kombinaci s ananasem. S kiwi zase až takový problém nebyl. (F)
saxinka 17. 4. 2013, 16:43
zítra vyzkouším pro tyhle dny ideální (clamp) (clamp)
šlaušek 7. 5. 2011, 16:18
(Y) (Y) (Y)mnam
GoryIva 26. 8. 2010, 9:53
Dort vypadá super (Y) (Y) (Y) Chystám se s malou obměnou zítra udělat manželovi k narozeninám, má rád lehké dorty. Snad se zadaří ,-) Jen prosím o radu ..... vymazala jste něčím dortovou formu, aby zůstala tvarohová hmota a želatina po odstranění hladká? Nebo se to hezky pustí až se vychladí? *-) Děkuji Ivana
alfleila 26. 8. 2010, 20:40
@GoryIva Děkuji!! :-$ Dno ani okraje formy jsem nevymazávala. Sušenkovou hmotu vymačkávám přímo ve formě (je lepší když chvilku zapečete v troubě = chutnější, ale nemusíte). Po vychladnutí si dort krásně drží tvar a z formy jsem ho dostala bez problémů. Tak ať se daří!! (hello)
kalimera 10. 8. 2010, 9:35
Ten vypadá nádherně |:o) |:o) |:o). Jaké sušenky jsi použila (candle)?
alfleila 10. 8. 2010, 21:44
@kalimera Díky Pavli. Sušenky jsem použila tzv. co dům dal (piškoty, bebe a nějakou tu tatranku) ,-)
Zrušený účet 18. 7. 2010, 20:05
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Olča =) 18. 7. 2010, 20:03
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o)
darinka30 18. 7. 2010, 19:57
super.. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie