Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Špenátový dort s ovocem

0.0
Špenátový dort s ovocem

Potřebné ingredience

Zelený korpus : 5 vajec, 1/2 hrnku oleje, 120g polohrubá mouka, 120g cukr krystal , soda, ořechy, slunečnicové semínka, špenátový protlak, mandlové a rumové aroma, vanilkový cukr, citronová kůra a šťáva z jednoho citronu. Čokoládový korpus : 4 vejce, 100 g cukr, 100 g polohrubé mouky, kakao, trochu mléka Bílý krém :mascarpone, šlehačka, ztuzovač, trochu salka Čokoládový krém : zakysané smetana, nutela Čokoládová poleva : čokoláda na vaření a ztužený tuk Na ozdobu : jahody, borůvky, maliny, máta

Postup přípravy

Korpus zelený : oddělit bílek od žloutku, nejdříve vyšleháme žloutky z cukrem do pěny, přidat 5 lžiček vody. Potom přidat olej, a špenátový protlak, který nechte prvně vykapat a ponorným mixérem úplně na hladkou kaši rozmixovat a potom přidat do těsta. Dále nasypeme nasekané ořechy a semínka, citron a aroma, nakonec mouku a sodu. Potom ušleháme sníh z bílků a vmícháme opatrně do směsi. Nalijte do dortové formy a pečte na 180 asi 40 min. Ze začátku jsem přikryla alobalem aby to nebylo moc hnědé.
Tmavý korpus : postup stejný jak u zelené varianty.
Krémy jsou jen smíchané uvedené ingredience.
Až vychladnou korpusy, tak navrstvit krém mascarpone proložit nakrájené jahody a nahoru jsem dala čokoládový krém, polevu a nakonec ozdobit ovocem a mátou.

Vychladlé korpusy rozkrojit na 3 a 2 pláty

Navrstvit dle barev, namazat krém z mascarpone a proložit jahody

Hotový dort dostal ještě prskavky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie