(recept
si oblíbilo 33 návštěvníků)
Ovocny dort s jovo kremem
Potřebné ingredience
NA PISKOT-na 1 vejce 40 g cukr krupice,1 lzice oleje,40 g hl. mouky,JOVO KREM-0,5 l rostlinne slehacky,500 ml ovocneho jogurtu,panak ledove vody,3 lzice mouckoveho cukru,MASCARPONE KREM-400 ml mleka,vanilkovy pudink,1 maslo,1 mascarpone,mouckovy cukr,CERSTVE OVOCE,JAHODOVY KOMPOT,MANDLOVE LUPINKY
Postup přípravy
PISKOT
Delala jsem 2.Jeden do dortove formy z 6 vajec a druhy mensi ve sklenene forme ze 4 vajec.
Bilky slehame do peny,prisypeme cukr a uslehame hodne tuhy snih.Do snehu nalijeme zloutky a zaslehame.Pak po troskach prilevame za staleho slehani olej.Do teto peny pak vareckou vmichame mouku.Peceme na 180°.
JOVO KREM
Vychlazenou slehacku radne vyslehame s cukrem a vodou do tuha.Pote zaslehame jogurt.(ja pouzila tucnejsi ovocny)
MASCARPONE KREM
Uvarime pudink,prikryjeme folii,at se neudela skraloup a nechame vychladnout.Vyslehame zmekle maslo s cukrem,postupne zaslehame pudink a nakonec cele mascarpone.Vse by melo mit pokojovou teplotu.(misto mascarpone se muze pouzit tvaroh)
Byl to dortik k mym narozeninam.Chtela jsem vyzkouset neco jineho nez marcipan...
Piskoty jsem 2x prokrojila,polila jahodovym kompotem,promazala silnejsimi vrstvami kremu a prolozila jahodami .Cely dort je pak pomazan mascarpone kremem a boky dortu jsou posypany mandlovymi lupinky.Ovoce je pomazane dortovou zelatinou.
Jovo krem me nadchl,je naprosto uzasny!!.Zdobeni dle moznosti...Pokusila jsem se o cokoladove koule....
Ovoce jsem vyrezavala podle postupu Ivany E. http://www.dortydorticky.cz/viewtopic.php?id=762
Delala jsem 2.Jeden do dortove formy z 6 vajec a druhy mensi ve sklenene forme ze 4 vajec.
Bilky slehame do peny,prisypeme cukr a uslehame hodne tuhy snih.Do snehu nalijeme zloutky a zaslehame.Pak po troskach prilevame za staleho slehani olej.Do teto peny pak vareckou vmichame mouku.Peceme na 180°.
JOVO KREM
Vychlazenou slehacku radne vyslehame s cukrem a vodou do tuha.Pote zaslehame jogurt.(ja pouzila tucnejsi ovocny)
MASCARPONE KREM
Uvarime pudink,prikryjeme folii,at se neudela skraloup a nechame vychladnout.Vyslehame zmekle maslo s cukrem,postupne zaslehame pudink a nakonec cele mascarpone.Vse by melo mit pokojovou teplotu.(misto mascarpone se muze pouzit tvaroh)
Byl to dortik k mym narozeninam.Chtela jsem vyzkouset neco jineho nez marcipan...
Piskoty jsem 2x prokrojila,polila jahodovym kompotem,promazala silnejsimi vrstvami kremu a prolozila jahodami .Cely dort je pak pomazan mascarpone kremem a boky dortu jsou posypany mandlovymi lupinky.Ovoce je pomazane dortovou zelatinou.
Jovo krem me nadchl,je naprosto uzasny!!.Zdobeni dle moznosti...Pokusila jsem se o cokoladove koule....
Ovoce jsem vyrezavala podle postupu Ivany E. http://www.dortydorticky.cz/viewtopic.php?id=762
z boku
zepredu
.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jeremy
(upraveno)
7. 8. 2013, 19:03
mapři
(upraveno)
13. 6. 2012, 13:12
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,dortík máte obsypán mandlovými lupínky,kde jste je zakoupila.Já si ted koupila u nás v marketu,ale zdají se mě dost tvrdé,tak mám obavu zda nebudou moc křupat.Děkuji za radu Marta
mirri 76
(upraveno)
13. 6. 2012, 21:29
@mapři
Marto,ja ziji mimo CR,takze vam asi moc nepomuzu...Ale pokud dort pripravite den predem,tak si myslim,ze ty lupinky nasajou vlhkost z kremu...I ty na mem dortu byly pak mekci.Ja bych se toho nebala.
MisaMakocova
(upraveno)
24. 2. 2012, 14:26
Dort je opravdu krásný. Můžu se zeptat, zda je možné dort promazávat již den předem? Nerozmočí se moc a budou držet krémy? Děkuji za radu, Míša
mirri 76
(upraveno)
26. 2. 2012, 17:41
@MisaMakocova
Miso,pisu asi pozde.Ja si bezne promazavam dort den predem,aspon je pak pekne ztuhly.A pak po rozkrojeni ho mam v lednici i 3,4 dny a stale drzi tvar. a dekuji..
jeremy
(upraveno)
8. 4. 2011, 15:49
mirri 76
(upraveno)
9. 4. 2011, 9:14
@jeremy
giigiina
(upraveno)
28. 3. 2011, 13:23
moc pěkný
mirri 76
(upraveno)
28. 3. 2011, 23:10
@giigiina
Lucko dekuji!
manhartici
(upraveno)
18. 3. 2011, 14:06
TO VYPADÁ NÁDHERNĚ
mirri 76
(upraveno)
18. 3. 2011, 18:25
@manhartici
diky...
HHaannuullee
(upraveno)
18. 3. 2011, 7:48
mirri 76
(upraveno)
18. 3. 2011, 13:52
@HHaannuullee
kozliatko
(upraveno)
16. 3. 2011, 16:40
mirri 76
(upraveno)
16. 3. 2011, 20:40
@kozliatko
véjuška
(upraveno)
16. 3. 2011, 14:58
krásný a určitě i moc chutnal. Právě se na ovocný chystám tak vyzkouším i ten jovokrém, jen se chci zeptat, může se místo rostlinné šlehačky dát živočišná. Nemůžu jí sehnat, mají jen sojovou a toho se docela bojím, jaká bude chuťově. A ještě se chci zeptat jestli se může dát ten mascarpone krém pod potahovku. Děkuji moc!!!
mirri 76
(upraveno)
16. 3. 2011, 20:39
@véjuška
Verco,diky... byl opravdu vyborny! Jovokrem se da udelat i z zivocisne,jen se musi pridat ztuzovac.(Ja osobne jeste nezkousela,ale vycetla na jinych strankach.Je pry take tak husty.).Jinak by mela byt k dostani ve zdrave vyzive. A k mascarpone kremu.Ja kdyz delam potahovane dorty a pripravuju tento krem,tak nez tam zasleham mascarpone,necham si cast bokem na obetreni...Radeji jsem to nezkousela...
milasu
(upraveno)
16. 3. 2011, 14:11
moc pěkný, a jak jsou krémy za sebou? piškot-mascarpone- jovo? a to je i ve spodním patře, že to udrží i vrchní piškot?
mirri 76
(upraveno)
16. 3. 2011, 14:28
@milasu
Dekuji Takze piskot-mascarpone-piskot-jovo a jahody-piskot.Ten jovo krem je opravdu hodne husty a udrzelo to bez problemu!!!Ani se to nehlo!
lubomiraeglesi
(upraveno)
16. 3. 2011, 11:44
Krááásný
mirri 76
(upraveno)
16. 3. 2011, 13:14
@lubomiraeglesi
Dekuji!!
andol
(upraveno)
16. 3. 2011, 11:13
krásný musel mooc chutnat mňam , vypadá vážně nádherně
mirri 76
(upraveno)
16. 3. 2011, 13:13
@andol
Andrejko,ten jovo krem je naprosto skvely a v kombinaci s ovocem to byla bomba!! A dekuji!
andol
(upraveno)
28. 3. 2011, 10:28
@mirri 76
Jovo krém nezná jak se dělá ?
mirri 76
(upraveno)
28. 3. 2011, 23:08
@andol
Andrej,je to psane v receptu...Ale pisnu to i sem - JOVO KREM-0,5 l rostlinne slehacky,500 ml ovocneho jogurtu,panak ledove vody,3 lzice mouckoveho cukru, Vychlazenou slehacku vyslehame s cukrem a panakem ledove vody do tuha.Pak zaslehame jogurt.Muze byt bily,tucny,ja pouzila ovocny. Je vyborny!
Štěpařka
(upraveno)
16. 3. 2011, 11:10
Tak ten je úplně luxusní.
mirri 76
(upraveno)
16. 3. 2011, 13:11
@Štěpařka
Jani,dekuji... A hlavne byl mooc dobry!!!