Zobrazit přihlášovací formulář
ZELENINOVÁ JÍDLA
Cipolline in agrodolce (cibulky)

Cipolline in agrodolce (cibulky)

Potřebné ingredience

500 g cibulek,30 g cukru,30 g masla nebo oliv. oleje,50 ml balsamikoveho octa,sul

Postup přípravy

Do hrnce si dam maslo nebo oliv. olej.Pridam cibulky,cukr,sul a ocet.Dam varit na mirny plamen a prikryji poklici.Cibulka je hotova po 30 az 40 minutach,kdyz ma krasne zlatou…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Testoviny s uzenym lososem

Testoviny s uzenym lososem

Potřebné ingredience

350 g kratkych testovin,300 g uzeneho lososa,1 smetana,1 mensi cibule,olivovy olej a sul

Postup přípravy

Nakrajenou cibuli nechame zezlatnout na oleji.Pak pridame na kousky nakrajeneho lososa,osolime dle chuti a nechame asi 5-10 minut varit.Nakonec vmichame smetanu.Vse smichame s…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Crema al limone - citronovy liker podle tchyne

Crema al limone - citronovy liker podle tchyne

Potřebné ingredience

1 litr cisteho alkoholu,2 litry plnotucneho mleka,2 kg cukru,2 vanilkove cukry,5 velkych citronu

Postup přípravy

Oloupat citrony (jen kuru,ne bilou cast,protoze je horka).Kuru dat do sklenene misy s alkoholem a ve tme nechat 48 hodin louhovat.
Po ubehnuti 48 hodin dame varit mleko s…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Salat z brambor a fazolek

Salat z brambor a fazolek

Potřebné ingredience

500 g fazolkovych lusku,500 g brambor,libova slanina,petrzelka,sul,pepr,olej

Postup přípravy

Uvarime brambory v osolene vode(asi 30 min),fazolky(asi 10-15 min).Slaninu nakrajet na kosticky.
Fazolky scedit.Brambory oloupat a nakrajet na kousky a dat do misy.
Osmazit…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Bramborovy salat s tunakem

Bramborovy salat s tunakem

Potřebné ingredience

PRO 4:1 kg brambor,3 velke konzervy tunaku,5 vajec,olej,sul,pepr,petrzelka,(balsamikovy ocet)

Postup přípravy

Uvarit brambory ve slupce v osolene vode.Oloupat a nakrajet na kousky nebo kolecka a dat do misy.Vejce uvarit,nakrajet na osminky a pridat k bramborum.
Tunaka nechame dobre…

Zobrazit více...
DORTY
Ovocny dort s jovo kremem

Ovocny dort s jovo kremem

Potřebné ingredience

NA PISKOT-na 1 vejce 40 g cukr krupice,1 lzice oleje,40 g hl. mouky,JOVO KREM-0,5 l rostlinne slehacky,500 ml ovocneho jogurtu,panak ledove vody,3 lzice mouckoveho cukru,MASCARPONE KREM-400 ml mleka,vanilkovy pudink,1 maslo,1 mascarpone,mouckovy cukr,CERSTVE OVOCE,JAHODOVY KOMPOT,MANDLOVE LUPINKY

Postup přípravy

PISKOT
Delala jsem 2.Jeden do dortove formy z 6 vajec a druhy mensi ve sklenene forme ze 4 vajec.
Bilky slehame do peny,prisypeme cukr a uslehame hodne tuhy snih.Do snehu…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
PIZZETTINE-pizza jednohubky

PIZZETTINE-pizza jednohubky

Potřebné ingredience

250 g hladke mouky,250 g mozzarelly,60 g vlazne vody,40 g oliv. oleje,20 g soli (ja davam mene),25 g drozdi,spetka cukru,na jednohubky-rajcatka,olivy nebo parek,oregano,sul

Postup přípravy

Nejprve si nasekam mozzarellu.Pak z ni a vsech ostatnich prisad necham v pekarne vypracovat testo.Kdo nema,tak dela rucne.
Necham pul hodiny kynout.Pak z testa udelam kulicky…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Rizoto ze salatu radicchio

Rizoto ze salatu radicchio

Potřebné ingredience

400 g kulatozrnna ryze,1 salat radicchio,100 g slanina,1 cibule,200 g syr grana(parmazan),sul,vyvar,oliv. olej,maslo,(sklenicka vina)

Postup přípravy

Salat nakrajim na nudlicky,slaninu a cibuli na kosticky.
Do hrnce dam maslo a trochu oleje a na nej vhodim cibulku a slaninu.Kdyz zacnou chytat barvu pridam nakrajene radicchio…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Gratinovany fenykl (2)

Gratinovany fenykl (2)

Potřebné ingredience

4 fenykly,1 mala cibule,10 malych rajcatek,sul,oliv. olej,oregano,strouhanka a nastrouhany syr grana

Postup přípravy

Nejprve dam varit vodu do hrnce.Mezitim si nakrajim fenykl na osminky,rajcatka na pul a cibuli na tenke platky.
Do vrouci,osolene vody vsypu fenykl a varim asi 10 minut,pak…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
"Parmigiana" z lilku

"Parmigiana" z lilku

Potřebné ingredience

3 vetsi lilky (asi 1 kg),300 g mozzarella nebo parenica,500 ml rajcatove stavy(pyre),150 g grana padano,sul,oliv. olej,bazalka,cesnek komu chutna

Postup přípravy

Nejprve se musi pripravit omacka.Na olej dam nakrajeny cesnek(ja vynechavam),pridam rajcatovou stavu a varim az trochu zhoustne,pak osolim a pridam natrhanou bazalku.
Mezitim…

Zobrazit více...

Kategorie