Odpovědět na inzerát

Použité zboží k prodeji

Využití listů rakytníku
chemického složení jsou velmi zajímavé jeho listy, které obsahují množství zdraví prospěšných složek a zároveň velký podíl proteinů - základních stavebních kamenů celého lidského těla. V souvislosti s působením látek z rakytníkových listů na organismus člověka bylo po celém světě provedeno množství studií a výzkumů, které dokazují pozitivní účinky na játra, krevní oběh, imunitu, žaludeční vředy, kůži (včetně hojení ran) a celkovou vitalitu.
Čaj z listů rakytníku
nejčastější využití listí rakytníku v podobě bylinného čaje, který je jednoduchý na přípravu a zároveň velmi chutný - srovnatelný s klasickým zeleným čajem. Listy lze sbírat ze samčích i samičích rostlin - ze samčích klidně hned po odkvětu, ze samičích zpravidla až po dozrání a sběru plodů. Obsah význačných látek se v samčích a samičích listech nijak výrazně neliší, jejich koncentrace je ale nejvyšší v červenci ,srpnu.
Sušené listy se spařují horkou vodou a nechávají několik minut luhovat, rakytník lze kombinovat s jinými bylinkami, osobně mám vyzkoušenou směs s jitrocelem, podbělem a květem černého bezu. V případě čistě rakytníkového čaje se doporučuje 10g/litr sušených listů luhovat po dobu 10 minut ve vodě o teplotě 80°C.
Listy rakytníku jako doplněk stravy
Zejména díky proteinům, jejihž obsah v listech se pohybuje mezi 18-25%.Z tradiční východní medicíny se k nám dostal popis sušení a následného mletí na prášek, ze kterého lze připravit výživný nápoj
Prášek lze přidat nejen do nápoje, ale třeba i do těsta (smíchat s moukou)

plný papírový sáček cca 20x15cm sušených nebo čerstvích BIO mladých větviček s listy 40Kč

mám i 100% SIRUP !!! POUZE RAKYTNÍKOVÉ BOBULE A CUKR !!!!
  • Velikost: S
  • Poštovné a balné: ČP doporučeně 60; ČP obyčejně 30; Kč
  • Doposud žádný zájemce
cena: 40

* Takto označená pole jsou povinná
*