Odpovědět na inzerát

Nové zboží k prodeji

Stříbrné náušnice olivín kulaté malé


Materiál: stříbro 925/1000
Barva materiálu: stříbrná lesklá
Specifikum: náušnice byly ručně vyrobeny, krása šperku spočívá v jeho jednoduchosti a drobnosti s důrazem na kámen
Centrální kámen: přírodní olivín, rozměr cca 7 mm průměr (kulatý)
Barva kamene: průhledná olivově zelená
Tvar náušnice: kulatý
Délka náušnice: cca 27 mm
Šířka náušnice: cca 8 mm
Váha náušnic: cca 1,60 g
Zapínání: háček, klapka (za příplatek)


Ilustrační foto, každý šperk je originál díky ruční práci a přírodnímu kameni


Olivín:
patří mezi oblíbené šperkařské kameny pro svou nejčastěji svěží zelenou olivovou barvu. Odtud také pochází název olivín. Někteří jej znají pod pojmem peridot. Velmi časté jsou v kameni inkluze a lomy, které však nejsou překážkou jejich jedinečnosti, ani neovlivní jejich krásu. Inkluze a další "nedokonalosti" jsou součástí přírody, která učinila každý kámen neopakovatelným a jsou zároveň potvrzením jejich přírodního původu.
„Olivín chrání před zlými silami“, říkalo se už ve starověku. Byl oblíbeným kamenem i pro církevní účely. Někdy je také označován jako kámen milenců.
Vtahuje nás do světa přírody, kam si tak často a rádi chodíme odpočinout, relaxovat a nabrat sil. Dodává radostnou náladu, uklidňuje srdce, ale i mysl. Potlačuje naše špatné vlastnosti - domýšlivost, povýšenost a zlobu.
Léčitelé věří, že olivín podporuje látkovou výměnu, pomáhá při očistě těla, pozitivně působí při léčbě revmatismu, dny a zánětech kloubů.
Je vhodný pro znamení: Lev (23.7.-22.8.), Panna a Ryby, ale samozřejmě pokud je Vám blízký svým vzhledem nebo vlastnostmi, hodí se i pro Vás
  • Doposud žádný zájemce
cena: 449

* Takto označená pole jsou povinná
*