Letní "zahrádka"
Petůnie a surfínie krásně kvetly, dokud se nezačaly v truhlíkách "topit" (pořád do nich lilo a nestíhala jsem vylívat). Clemantisům se nedařilo vůbec a jelikož je nemám kde zazimovat, tak zimu asi nepřižijou. Musím příští rok zkusit něco jiného...
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Lucie B. (anubis25) ID 156680, mimibazar.cz/anubis25 (5.9.2010, 22:06)
Stáni, máte to krásné (L) (L) (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

ODPOVĚDĚT
Hanka V. (cornelie) ID 34103 (5.9.2010, 22:03)
Clematis máte stejný jako já -byla by ho škoda - já ho budu tedy ještě přesazovat na jiné místo,, protože se mu moc nedařilo ,-) a vy zkuste květináč na zimu obalit - myslím že má šanci na přežití (H) Máte to moc krásné (Y) (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Stanislava L. (Staňula) ID 187156 (5.9.2010, 23:07)
Původně bylo obalování květináče v plánu. Ale ty Clemantisy jsou teď takové seschlé, fakt škaredé. Tak nevím, jestli vůbec chci, aby přežily. Na té severní straně asi fakt živoří. A to přitom podle chytrých knížek jsou kytky do polostínu až stínu... *-)

Jinak děkuji za pochvaly.

ODPOVĚDĚT
Kateřina K. (Kateřina.Pin) ID 164442, mimibazar.cz/katerinapin (5.9.2010, 23:14)
Omyl - clematisy jsou kyti na plné slunce s tím, že potřebují chlad u nohou, tudíž se před ně musí hodit nějaký kámen. Taky si myslím, že jste měla malý květináč na něj, to chce určitě větší, já sázela teda do země, ale do dobře půlmetrové jámy. Zkuste napřesrok vybrat jinou popínavku, ale dnes už mi to nemyslí, někdy písněte do diskuse Kytičkám, až to bude aktuální, poradí (Y)

ODPOVĚDĚT
Stanislava L. (Staňula) ID 187156 (5.9.2010, 23:32)
Safra, safra, jak já tu literaturu studuju? *-) Asi blbě. :-D Ale u mně se nedařilo ani tomu pnoucímu se fazolu, o kterém všichni tvrdili, že roste jako blbej, hustě a kdekoliv. Něco vyrostlo, ale že by to splnilo funkci "obrosť to zábradli tak hustě, aby nebylo od sousedů vidět" to tedy ne. Asi na jaře přijdu pro radu, protože už je to kolikerý rok, co zkouším různé kytky, aby byly "protipohledové" a za tím se nic nezdařilo. Nakonec zkončím u rákosu... ,-)

ODPOVĚDĚT
Kateřina K. (Kateřina.Pin) ID 164442, mimibazar.cz/katerinapin (6.9.2010, 9:53)
,-)asi takhle - já literaturu taky studuju, ale zjistila jsem, že jedna věc je literatura a druhá je skutečnost. Já jsem právě proto začala chodit za holkama na diskusi, ony toho vědí víc - prostě praxe je praxe (Y). Daly mi už moře tipů, které se osvědčily. Ono někdy jsou to takové maličkosti jako velikost květináče, substrát, množství světla, sluníčka a zálivka. Třeba si říkám, jak jste si dala chryzantémy a vřesy, že pokud jsou sesazené v jedné zemi, tak vřesům to svědčit nebude, ty potřebují rašelinu, zatímco chryzantémy zahradnický substrát. Taky jse nutno vzít v potaz, že na balkoně je to prostě jiné a některým kytkám se tam prostě nemusí dařit. Mně tak napadlo, že pokud tam nepere slunko, tak byste mohla na tu treláž zavěsit květináče a zkusit pěstovat převislé fuchsie. Jsou krásné, dlouho kvetou a něco odcloní. No, popřemýšlejte. A když nebudete vědět, mrkněte do diskuse (hello)

ODPOVĚDĚT