Bílá poleva na perníčky
Jak udělat úplně bílou polevu na perníčky??? Víte někdo?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Andrea F. (Lhota76) ID 244512 (30.11.2010, 20:31)
jeden bílek,cukr alespoň 2x prosátý přes jemné sítko(cukr dle potřeby),pár kapek citronové šťávy a jednu lžičku bramborového škrobu.Pokud možno třít vařečkou nebo metličkou třeba i půl hodiny.Šlehač vžene do polevy moc vzduchu a ta se potom ráda loupe z perníčků.Rady nejsou z mojí hlavy,ale dělám perníky už léta a tak jou rady vyčtené z různých časopisů o perníčkách.Přeji hodně štěstí. (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Jana Š. (Janyse) ID 206386, mimibazar.cz/janyse (30.11.2010, 14:27)
Já také dávám 200 g cukru dvakrát prosátého a 1bílek, když je to husté naředím citr.šťávou. Šlehám elektr.šlehačem. Poleva musí být hustá, aby se neroztékala při zdobení.

ODPOVĚDĚT
Iveta L. (johnynka) ID 58604 (30.11.2010, 13:32)
já ji šlehám jako sníh šlehačem, je bělejší jak když se tře ručně

ODPOVĚDĚT
Kateřina D. (katkadrozd) ID 259403 (30.11.2010, 13:19)
Já dávám 2OOg moučkového cukru (2xprosátý), 1 bílek, 2 lžíce citronové šťávy nebo citronky a 1 lžíci horké vody. Míchám zhruba 10 minut.Část cukru se může nahradit solamylem ale to jsem zatím nezkoušela.

ODPOVĚDĚT