Prosím o vaše zkušenosti a rady.
Moje dcera má 8,5 měsíce a tak od 3 měsíce se v noci strašně často budí. Vlastně hned po večerním usnutí se tak do hodiny 4x vzbudí a chce pochovat, na ruce usne okamžitě tak jí zase dám zpět do postýlky. Pořád ještě kojím, a zbytek v komentu...
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 14 komentářů
Kateřina P. (KacabaP) ID 304117 (15.1.2011, 22:20)
Kojila jsem 6neděl, do 4měsíců spal docela v pohodě, ale pak to byly galeje, uspávala jsem kolébáním a zpíváním. Po půl hodince byl malej opět vzhůru, tak zase pochovat ukolébat a další půlhodinka ,-) takhle to šlo skoro celou noc, když vydržel tři hodiny v kuse, tak to byl rekord. Naučila jsem ho na flaštičku s čajem, ze začátku to pomáhalo, ale pak si na ní tak zvykl, že pil i 1,5 L přes noc. Chodila jsme spát s falškou a litrovou termoskou, takže když jsem zrovna nedolévala čaj, tak jsem přebalovala i 4x za noc 8-|. Přes den spal dvakrát po půl hodince, přesnej jako hodinky. Zlepšilo se to asi tak v roce a půl. Teď je malýmu 2,5, mlíko má ještě dvakrát v noci, ale je to krásný o proti začátkům. Po obědě spí hodinu a půl někdy i dvě, to je nádhera!!! A uspávání tím, že necháte vybrečet, jsme taky zkoušeli, manžel mě od toho ale zrazoval, tak to fungovalo pár dní a pak na novo. Držte se a pevné nervy!

ODPOVĚDĚT
Kateřina H. (kačen) ID 6605, mimibazar.cz/kacen (15.1.2011, 19:07)
děkuji všem za rady a názory. Nějak se to dopadne. ....

ODPOVĚDĚT
Jana I. (Janys2) ID 8749, mimibazar.cz/janys2 (14.1.2011, 22:56)
Kojila jsem Lucinku do 15 měs.. Mlíko z flašky dodnes odmítá a když jsem ji ho donutila, tak vypila trošinku. Dudel nemá a nikdy neměla. V noci se pořád budila, když jsem kojila často a i později, když už jsem kojila jen před spaním. Když jsem přestávala kojit, pomáhal mi hodně manžel. Bral ji v noci na ruce, když se budila. Usínala kolem 20 a za pár hodin byla v zhůru. Trvalo to ještě nějakou dobu, tak do 18 měs. Pak jsme to skoro slavili šampáněm ,-), že spala až do rána. Nevím, čím to bylo. Zuby, stesk po mě, špatné sny, odloučení od kojení.... je toho hodně. U prvního jsme takový problém neměli. Tak ať se brzy vyspíte. (hello)

ODPOVĚDĚT
Monika K. (Křupíno) ID 161726 (14.1.2011, 20:55)
Měla jsem s dcerou také problémy.Je to nespavec.Budila se po 2-3 hodinách.První rok byl peklo.Ještě v 11měsících se celý měsíc budila á1h.Zkoušela jsem jí nechávat vyplakat,ale měli jsme z toho akorát všichni nervy.Po 14 dnech jsem to vzdala.
Zlepšilo se to po roce,kdy začala chodit,tak byla unavená a taky nakonec spí s náma v posteli,což hodně pomohlo.Byli jsme už tak vyčerpaní,že jsme byli rádi,že je klid.Dlouho jsem jí kojila.Teď jí jsou 3 roky a stále se budí dvakrát za noc. ,-) ,-)Myslím,že dcera chce být u vás a nejlépe v pelíšku.

ODPOVĚDĚT
Eva B. (11adamek) ID 76019, mimibazar.cz/11adamek (14.1.2011, 17:21)
Katko, (child5) se do jednoho roku probouzel i 12x za noc. přes den spal tak půl hodiny. Už jsem opravdu nevěděla co dělat. Když jsem to řešila s dět. lékařkou, poradila mi nechat ho vyplakat. Pročetla jsem snad celý internet a narazila na knížku http://www.knizniweb.cz/knihy/28245-detska-nespavost.html
Opravdu nám hodně pomohla. Je to tenká knížka, měla jsem jí z knihovny. Je tam opravdu krásně popsáno, jak se k dítěti chovat. 1OO% doporučuji přečíst. Začala jsem praktivovat hned večer po přečtení. Za osm dní spal celou noc - v té době jsem už ale nekojila. Držím palce.

ODPOVĚDĚT
Ludmila K. (appel) ID 124263, mimibazar.cz/appel (14.1.2011, 15:40)
A nemáte v ložnici přetopeno? Nám malá taky prořvala noci, pak mi někdo poradil, že mám vypnou v ložnici topení a byl klid, když nepočítám nějaké prdíky, zuby,.....Pevné nervy (L) (L) (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Radka P. (cecil22) ID 142329, mimibazar.cz/cecil22 (14.1.2011, 15:09)
Katko u nás to bylo to samé. Děti mám obě donošené a kojené , syn byl zlatíčko 1-2 za noc se vzbudil na kojení a časem sám od sebe pak už kojit nechtěl. Za to malá (10 měsíců), od narození v autě plakala jakmile se zastavilo, v kočárku spala jen dokud se vozila. Tak jsem to vyřešila tím že jsem koupila houpačku a malou uspávala v ní ( super věcička, měla jsem z ní strach že bude pak závislá na houpání ale není) A pak začala to samé co popisujete dělat v noci, obdivuji Vás že jste to tak dlouho vydržela, já to vzdala a malou jsem vzala do postele. Tchýně mě vždycky říká, budte rádi dokud v té posteli s váma chtějí být, uteče to jako voda. Malá prostě potřebuje mít pocit že mě má nablízku ( Ale nemám problém ji nechat u babičky, tak závislá na mě není). Od té doby je spokojená, v noci se vzbudí tak 2-krát na kojení. V autě už je to dobré a v kočárku je to taky lepší , já se vyspím a ona je zlatá

ODPOVĚDĚT
Petra P. (Johnova) ID 50645, mimibazar.cz/johnova (14.1.2011, 13:44)
Katko,pokud dobře prospívá a přes den dobře jí tak jí v noci přestaňtě kojit.Oba kluky jsem přestala v noci kojit okolo devátého měsíce a od té doby spali celou noc až na nějakou tu noční můru. Stačí nakojit před spaním a pak až ráno.
Dvě tři noci to bude trvat a pak bude klid.Dejte jí dudlíčka na dosah ruky a časem si ho v noci najde sama |:o)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 201155 (14.1.2011, 13:00)
Malej mi todle dělal do nedávna, to je do 15 měsíců, kojila jsem a on se v noci vzbudil jak jsem mu nedala tak řev Šel spát v osm a do půl noci třeba po hodině vzhůru a pak tak po dvou už jsem byla vyřízená,ale raději jsem mu dala napít aby neplakal,protože on byl k neutišení ,ale stačilo trošičku a zase spinkal.Pak jsem musela před Vánoce bez přípravy na 4 dny do nemocnice,tak zůstal jen s tatínkem ,měla jsem strach jak to bude a ejhle.První noc se vzbudil mrčel,ale jak mě neviděl zase spal dál a další dvě noci spal manželovi do rána.Tak jsem po návratu už ,bohužel kojit nezačala a nechala manžela na straně u postýlky aby se zas nedožadoval a od té doby spinká ,jen občas zamrčí tak ho pohladím a spí dál.Myslím,že pokud kojíte i v noci budí se proto,že chce přitulit,pomazlit a cítit Vás [A] [A]

ODPOVĚDĚT
Iveta Š. (ivetta) ID 472 (14.1.2011, 12:50)
u nás to samé, malá má 7měsíců a do dvou do rána je opravdu co hodinu vzhůru ... má dudel ... ale příjde mi, že má spíš nějaké sny nebo tak, protože strašně pláče ale očička má zavřené .. .pohladím dám dudel a spí dál. KOjím až ráno.

ODPOVĚDĚT
Tereza P. (t.pernickova) ID 17876 (14.1.2011, 12:33)
starší dcerta se mi také hodně budila(byla o měsíc dřív naorzená), občas nám zabrali homeopatika (Sedalia) ale myslím, že jsou až od roka +o( ve třech letech se naučila spát celou noc (radost) (radost) (radost)

ODPOVĚDĚT
Blanka H. (BlankaHec) ID 23987, mimibazar.cz/matys (14.1.2011, 12:32)
:-o Katko, tak náš malý bude mít 14 měsíců a noci jsou katastrofální 8-|.. Pořád ho kojím a tak ráda bych přestala, ale jak mu to v noci nedám, tak hystericky řve a to i 3 hodiny v kuse :-@, už jsem šla jednou spát i do obýváku, ale spát se v tom kravále nedalo, tak opět pokračujeme tak, že každé 2-3 hodiny musí pít (child4), ale on fakt pije, já to nechápu, že je tak žížnivý nebo jestli mu jde o kontakt se mnou nebo už je fakt tak navyklý, je to ale děs.. ráno se budím unavenější než večer a celou noc mi spal snad jen jednou a to když měl měsíc *-), jinak přes den mi taky moc nespí, tak 20-30 minut, tak snad se zase jednou dočkám delšího spánku ,-), od staršího syna to neznám, ten prostě chrněl celé noci, maximálně jednou se vzbudil na kojení, v 10. měsících bradavku vyplivnul a už ji nechtěl, od té doby spal až do rána :-D

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 201155 (14.1.2011, 13:04)
Moje dcera,také kojená se napila v noci jednou a od narození spinkala do rána a syn ??Píšu nahoře paní .Myslím,že některé děti jak píšete prostě to kojení a ten kontakt potřebují pořád je jim tak líp....Ten pocit,že jsem lehla a mohla v klidu ležet a spát do rána byl po těch nocích opravdu nepopsatelný ,-) ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Jitka M. (mikitka5) ID 160484 (14.1.2011, 12:27)
dcera bude za týden mít rok a posledních 5 měsíců se mi budí tak 8-12x za noc... nemá dudel, nechce mléko úplně pokaždé, není mazlivý typ, takže ani pochovat nechce... prostě se budí a ječí... víc než hodinu v kuse snad ani spát neumí :-S říkali mi, že ji mám nechat řvát, že jsem nedůsledná atd... ale! ale tím řevem fakt rezonuje celý barák, je to vzteklý jekot, nevyspí se nikdo, a nejstarší prostě do školy potřebuje jít vyspaná *-) prý k ní nevstávat, že si během pár dní zvykne a bude spát celou noc... pche!! 2 týdny tu noc co noc ječela a ječela (klidně i 3 hodiny v kuse), vyskakovala z postýlky, rvala šprušle, a stejně se budí pořád... takže u nás asi tak :-S ty dvě starší mi toto taky nikdy nedělaly, budily se maximálně 2-3x za noc

ODPOVĚDĚT
Michaela H. (Micha12) ID 106672, mimibazar.cz/micha12 (14.1.2011, 13:26)
Tak přesně tohle znám,cca od půl roku začla dcera taky takhle po nocích vyvádět,vypadalo to jak vztekání a strašně sebou "šila"v.V 15 měs. nám z krve zjistili alergii na mléko.

ODPOVĚDĚT
Jitka M. (mikitka5) ID 160484 (14.1.2011, 13:40)
:-S to mi snad radši ani neříkejte, bez toho bysme se s dcerou i obešly :-S ale vaše holčička musela mít i nějaké fyzické problémy, ne? nepřibírání, průjmy nebo blinkání, vyrážky... ?? *-) nebo to nebylo ničím doprovázené?

ODPOVĚDĚT
Michaela H. (Micha12) ID 106672, mimibazar.cz/micha12 (14.1.2011, 15:02)
do jednoho roku nic víc.V roce jsem ji zkusila dát na noc um. mléko,jsem si říkala,třeba má hlad a ode mě má málo.Teprve potom začla mít kašovitou zapáchající stoličku,někdy i 12krát za den.To už se doktorce nezdálo a udělala testy.

ODPOVĚDĚT
Kateřina H. (kačen) ID 6605, mimibazar.cz/kacen (14.1.2011, 12:12)
ale v noci už moc jíst nechce, spíš by si pocucala prso, dudlík má. Do té půlnoci je to hrozné, často se budí a pak třeba usne na 2 hodiny a zase musím vzít, jinak se začne vztekat - nehorázně, že by vzbudila půl baráku. Manžel už spí se synem v pokojíku aby se vůbec vyspal. No děs. U prvního dítěte to bylo ok. Malej se vzbudil tak 2x za noc na mlíko, nebyl ale kojený, a pak spinkal v pohodě v postýlce. Tak mě prosím napiště jak jste na tom vy, jestli jsou i jiné děti takové jako moje malá. Ještě uvedu, že je narozená dřív o 2 měsíce, takže je zvyklá hodně se chovat a byla nošená v šátku. Syn byl ale taky narozený o 2 měs dříve ale takové to nebylo. Dopoledne v kočáku na terase spí i 2-3 hodiny a odpoledne by taky byla schopná takhle spát v kočáru, tak jestli to nemá obrácené. ale trvá to už opravdu dlouho.

ODPOVĚDĚT
Hanka a Radek M. (RadekHanka) ID 192544, mimibazar.cz/radekhanka (14.1.2011, 13:39)
Katko, já myslím, že jestli je hodně chovaná a zvyklá na vaš kontakt, tak prostě nechce být sama, je jí smutno, bojí se. Mám tři děti,malá má 22m, taky se v noci budí, chce napít a dudan. Kluci se taky budili na pití, ale když toho bylo moc,měla jsem je v noci v posteli a byl klid, vyspali jsem se všichni. Časem z toho vyrostli. A nedivte se, že spí přes den, je z tý noci tak unavená, že dohání a vlastně se jí to otáčí. (F)

ODPOVĚDĚT